Επίσκεψη της Φωτεινής Αναστασίου, υποψήφιας βουλευτή νομού Τρικάλων με το Κίνημα Αλλαγής, στην Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων.


Η κ. Φωτεινή Αναστασίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Ιάκωβο Βενουζίου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αυτής ξεναγήθηκε στα γραφεία της Κοινότητας, την Συναγωγή και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Βενουζίου εξήγησε τις επιλογές που έγιναν για την αποκατάσταση της Συναγωγής και την προσοχή που δόθηκε για την διατήρηση όλων των παραδοσιακών στοιχείων του κτιρίου, αλλά αναφέρθηκε και στην αύξηση της επισκεψιμότητας που αναμένεται να έχει ο νομός μας, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της Συναγωγής.

Επιπλέον, περπάτησαν μαζί στην παλιά συνοικία των τρικαλινών Εβραίων και έφτασαν στην αρχή του πεζόδρομου της οδού Πλούτωνος, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, που είναι αφιερωμένο στους 139 νεκρούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ο κ. Βενουζίου ανέφερε το σκεπτικό του Μνημείου και πως παραπέμπει στη μνήμη και στη μακρά διαδρομή των τρικαλινών και άλλων Ελλήνων, Εβραίων και μη, με τα «τρένα του θανάτου» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί, στον τόπο του Μνημείου, συζητήθηκε και η σημαντική πρόταση που έχει γίνει για μετονομασία της οδού Πλούτωνος σε οδό «Μαρτύρων Εβραίων του Ολοκαυτώματος», και πως είναι μια  συμβολική κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, που θα διατηρήσει την Μνήμη για τους συμπολίτες μας που «χάθηκαν» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κ. Αναστασίου συνεχάρη τον κ. Βενουζίου για τις ενέργειες της Κοινότητας τόσο για την αποκατάσταση της Συναγωγής, αλλά και για τις ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την εξαιρετικά δραστήρια Κοινότητα στα Τρίκαλα. Ο κ. Βενουζίου αναφέρθηκε και σε μελλοντικά προγράμματα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν. Η κ. Αναστασίου ευχαρίστησε τον κ. Βενουζίου για την συνάντηση αυτή και τόνισε πως η άλλοτε πολυπληθής κοινότητα των Τρικάλων ήταν πάντα ένα εξαιρετικά ενεργό μέλος της τρικαλινής κοινωνίας, που, αν και είναι πλέον μικρότερη αριθμητικά, συνεχίζει να δημιουργεί και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με αμείωτη ένταση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia