13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Ένα ταξιδιάρικο σχολείο

Ένα ταξιδιάρικο σχολείο…

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είναι ένα σχολείο στην ανατολική άκρη της πόλης των Τρικάλων στο Ριζαριό. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο δράσεων. Ένα ταξιδιάρικο σχολείο. Φέτος αποτύπωσε τα ταξίδια του και τη μαθησιακή του ενέργεια παίρνοντας αφορμή από τον ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη. Παίρνει τη βαλίτσα του και ξανοίγεται στο χώρο των ονείρων και των χρωμάτων. Ακροβατεί πάνω σε φανταστικά νησιά, κυματιστές γραμμές και έντονες γωνίες, που αντί να το απειλούν το βοηθούν να πλοηγηθεί στη συνέχεια της αφήγησης του ταξιδιού-εικόνας. Άλλωστε το 13ο έχει ικανούς πλοηγούς που μεταδίδουν την τέχνη, την παιδαγωγία και τη μάθηση στα παιδιά. Τα έντονα χρώματα και σχήματα του Ακριθάκη, υπήρξαν πηγή έμπνευσης για τον έντονο και διαδραστικό χαρακτήρα του σχολείου, που μέσα από τα ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ταξιδεύει και φιλοξενεί πάντα με την ανάλογη διάθεση της προσφοράς.

Η όλη δημιουργία είναι μια έμπνευση της εικαστικού του σχολείου κας Ιακωβάκη Αφροδίτης, που αποτύπωσε μαζί με τα παιδιά μας και οπτικοποίησε ένα έργο που κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Ευχή  το ταξιδιάρικο σχολείο μας να συνεχίσει την δημιουργική καλλιτεχνική του πορεία με εμπνευστές και δημιουργούς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

                                                                         Η ταξιδιάρικη  ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου

                                                                                          Μαθητές και δάσκαλοι.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia