3 ΑΠΡΙΛΗ 1999 – 3 ΑΠΡΙΛΗ 2019 20 χρόνια μαχητικής, ζωντανής δράσης. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Η αναγκαιότητα που επέβαλε τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, επαληθεύτηκε
στα 20 χρόνια μαχητικής, ζωντανής δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των εργαζομένων που αποτελούν σήμερα τον ταξικό πόλο στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.Η ίδρυση του συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της ΝΑΤΟϊκής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, στην οποία αντιδράσαμε με μαχητικό πρωτοπόρο και ηρωικό τρόπο, διαδηλώνοντας πάνω στις γέφυρες που βομβαρδίζονταν. Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες το ΠΑΜΕ έδωσε νέα ώθηση στην οργάνωση της πάλης Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων, με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης.
Τα έβαλε με όλες τις κυβερνήσεις, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του
εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των κομμάτων που στηρίζουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, με αποκορύφωμα την προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν πριν λίγες μέρες στη ΓΣΕΕ Συνέδριο-νοθείας με τη συμμετοχή και της εργοδοσίας.
Η εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ
αποτελεί βασικό στοιχείο για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού
κινήματος, να απαλλαγούν τα σωματεία από το σφιχταγκαλισμό της εργοδοσίας,να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας. Να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να μπούμε μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που συνεχίζεται για 20 χρόνια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τις αδυναμίες μας, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα από όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να είναι μπροστά στον αγώνα για να πετάξουμε από το σβέρκο μας τα τσιράκια της εργοδοσίας μέσα από το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Για Σωματεία – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες – ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών.
Σηκώνοντας ψηλά τις σημαίες μας με την συμπλήρωση αυτών των 20 χρόνων αγωνιστικής δράσης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia