Διαπρέπει στη Γερμανία ο Δρ Γεώργιος Τσιαβαλιάρης από την Πιαλεία.

Ερευνητές της MHH: “Επιτρέπουμε τα μωρά να είναι υγιή σύντομα μετά τη γέννηση”

Σε σημαντική ανακάλυψη που δίνει βάσιμες ελπίδες ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των παιδιών πριν ακόμη γεννηθούν, προχώρησε ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Βιοφυσικής Χημείας της ΜΗ-Ηannover, με εξέχον μέλος τον Δρ Γεώργιο Τσιαβαλιάρη με καταγωγή από την Πιαλεία.

Σχεδόν κάθε έκτο ζευγάρι στη Γερμανία είναι ακούσια χωρίς παιδιά. Για πολλούς, η τελευταία ελπίδα είναι τεχνητή σπερματέγχυση – αλλά ακόμη και αυτό δεν εγγυάται ένα παιδί ή ένα υγιές μωρό.

Σχετικά με την υγεία της φύσης του μωρού αποφασίζει πολύ νωρίς: Ακόμη και πριν τη γονιμοποίηση, όταν ωριμάζουν ωάρια της γυναίκας να χωρίσει το γενετικό υλικό τους. Οι ερευνητές της MHH έχουν πλέον τη δυνατότητα να διασαφηνίσουν έναν κρίσιμο μηχανισμό για τον ακριβή διαχωρισμό χρωμοσωμάτων στο ανθρώπινο κύτταρο αυγών. Η μυϊκή πρωτεΐνη ακτίνη σχηματίζει έναν σκελετό πρωτεΐνης, στον οποίο τα χρωμοσώματα διαιρούνται σωστά – σημαντικός εγγυητής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αποβολές ή γενετικές διαταραχές στο μωρό.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του καθηγητή Δρ. Γεωργίου Τσιαβαλιάρη από το Ινστιτούτο Βιοφυσικής Χημείας της ΜΗΗ: “Εάν η ακτίνη λείπει, το τμήμα δεν λειτουργεί σωστά. Ένα ωάριο γονιμοποιείται τεχνητά. Για να βοηθήσει το μωρό να φτάσει καλά, οι ερευνητές θέλουν να ξεκινήσουν νωρίτερα. Το ωάριο είναι μυστηριώδες, κάθε μοναδικό. Τώρα κατανοήσαμε ένα κομμάτι του παζλ και συνεχίσαμε την έρευνά μας. Τα ευρήματα – σημαντικά στοιχεία για την αύξηση του ποσοστού επιτυχούς και υγιούς εγκυμοσύνης στο μέλλον στην αναπαραγωγική ιατρική. Σε κάποια στιγμή της ημέρας, μπορεί να είναι δυνατόν για τους γιατρούς να βελτιώσουν και να βελτιστοποιήσουν τις συνθήκες στα κύτταρα των αυγών και να εξαλείψουν τις αδυναμίες, έτσι ώστε το μωρό γεννιέται εντελώς υγιές”

Η ομάδα με τον φοιτητή ιατρικής Johannes Roeles εξέτασε πάνω από 500 ωοκύτταρα 170 γυναικών κάτω από το μικροσκόπιο, που παρείχε το γερμανικό νοσοκομείο Bad Münder, κέντρο αναπαραγωγικής ιατρικής. Οι δωρεές αυγών πραγματοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με τις γυναίκες, τους γιατρούς και τους ερευνητές.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia