3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή στο Μουσείο Τσιτσάνη (20-22 Οκτωβρίου 2023)-Το πρόγραμμα

3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή στο Μουσείο Τσιτσάνη (20-22 Οκτωβρίου 2023) -Το πρόγραμμα

Η ARTience by_PhonoQuest σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνουν το 3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή με θέμα “Φωνητική Εκπαίδευση και Νέες Τάσεις”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 20 – 22 Οκτωβρίου 2023 στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα .

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από την Πολυθεματική Δράση ARTience με ειδικό θέμα «η Κραυγή του πολέμου», η οποία τελεί υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και σε συνεργασία με το Kharkiv I.P.Kotlyarevsky University of Arts.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού χώρου της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο της επίτευξης μιας εποικοδομητικής συνομιλίας που θα δημιουργήσει τις βάσεις για την ευθυγράμμιση της φωνητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους τους επαγγελματίες φωνής, με έμφαση στους εκπαιδευτές φωνής και τραγουδιού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα συζητηθούν οι νέες εκπαιδευτικές τάσεις στη διεθνή κοινότητα και η ετοιμότητα του ελληνικού φωνητικού εκπαιδευτικού συστήματος να τις ενσωματώσει. Θα γίνει σύγκριση των φωνητικών εκπαιδευτικών μεθόδων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με αυτές των διεθνών ακαδημαϊκών μουσικών ιδρυμάτων, ενώ θα εξεταστεί η ικανότητα της ελληνικής φωνητικής εκπαιδευτικής κοινότητας να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις. Επιπλέον, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που παρέχει η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη εκπαίδευση των καθηγητών φωνητικής, στις σύγχρονες φωνητικές εκπαιδευτικές μεθόδους.

Τρόποι Παρακολούθησης

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά υβριδικά στις 20 και 21/10, δίνοντας την ευκαιρία για δια ζώσης αλλά και  Live streaming παρακολούθησης και είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό. 

ARTience Workshops (μόνο δια ζώσης)

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ARTience Workshops, εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής τεχνικών βελτίωσης και προστασίας της φωνής.

Η ώρα έναρξης των εργαστηρίων είναι 13.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ. και θα διεξαχθούν στο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη.

Τα ARTience Workshops, είναι ευγενική χορηγία της COSMOS CSR και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό.

Η καθοδήγηση γίνεται από καταξιωμένους και έμπειρους θεραπευτές και εκπαιδευτές φωνής με πολυετή εμπειρία.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα ARTience Workshops, δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Πιστοποιητικά παρακολούθησης θα δοθούν μόνο στους δια ζώσης συμμετέχοντες του συνεδρίου και/ή του workshop.

Φέτος, η ARTience by_PhonoQuest προσφέρει μια ακόμη εκπληκτική ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Κυριακάτικα σεμινάρια, προσφέροντας μεταφορά με πούλμαν από τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα ξεκινήσουμε μια σημαντική Καμπάνια που ανταποκρίνεται στην ουσία της Εταιρικής μας Κοινωνικής Ευθύνης. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, στοχεύουμε στη συγκέντρωση χρημάτων για τη χορήγηση υποτροφιών προς όφελος του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.

Με αφορμή τις δραματικές επιπτώσεις των πρόσφατων πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή μας, θέλουμε να προσφέρουμε ελπίδα και αγάπη στα παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συνέχιση των μουσικών τους σπουδών.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, αναλαμβάνουμε δράση για να υποστηρίξουμε την τοπική μας κοινότητα και να συνεισφέρουμε θετικά στη ζωή αυτών των νέων μουσικών ταλέντων.

Το 3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή, μέσω της συνεργασίας επαγγελματιών φωνής, εκπαιδευτών και ειδικών επιστημόνων στον τομέα της φωνής, προάγει την ανταλλαγή ιδεών, την διάδοση νέων μεθόδων και την προώθηση των καλύτερων πρακτικών στη φωνητική εκπαίδευση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia