99χρονη γιαγιά κατέθεσε στεφάνι στην Πηγή Τρικάλων.

Ημέρα μνήμης και της τιμής των Ηρώων μας η σημερινή και στην πλατεία της Πηγής έλαβε χώρα εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη μάχη.

Την παράσταση έκλεψε η γηραιότερη του χωριού, κυρία Κοφίνα Κωνσταντίνα η οποία στα 99 της χρόνια αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Χρήστου Μαυρογιάννη και κατέθεσε στεφάνι εκφράζοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, έχοντας ως γνωστόν η ίδια ενεργή αντιστασιακή δράση κατά των επίδοξων ξένων κατακτητών τα χρόνια του πολέμου!

Η γιαγιά Κωνσταντίνα με τον πρόεδρο Χρήστο Μαυρογιάννη και τους δημοτικούς συμβούλους Πύλης, Θεόδωρο Χήρα και Νικόλαο Γουλιώτη.

Η κυρία Κωνσταντίνα συγκίνησε το πλήθος με το αγέρωχο παράστημά της, το οποίο συγκλονισμένο την χειροκρότησε παρατεταμένα. Επίσης, από την εθελοντική ομάδα Πηγής τιμήθηκε ο αείμνηστος ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χρήστος ο οποίος πριν από ακριβώς 50 χρόνια έχασε τη ζωή του εκτελώντας εθελοντική εργασία για την Κοινότητα Πηγής.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων , απαγγελία του εθνικού μας ύμνου και παρέλαση των περήφανων μαθητών μας.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia