Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τα απογευματινά χειρουργεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τα απογευματινά χειρουργεία

της Νέας Αριστεράς για τα απογευματινά χειρουργεία

“Το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι νομιμοποίηση της επονείδιστης πρακτικής που αποκαλείται «φακελάκι»”

Την ώρα που το 30% των χειρουργικών τραπεζιών και δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, αναισθησιολόγοι καταρρέουν από τις απανωτές εφημερίες, 6.500 οργανικές θέσεις γιατρών και 20.000 θέσεις νοσηλευτών παραμένουν κενές και 100.000 πολίτες αναμένουν εναγωνίως να χειρουργηθούν, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη εγκαινιάζει σήμερα στο Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Τα απογευματινά χειρουργεία, αποτελούν ευθύ και απροκάλυπτο διαχωρισμό των πολιτών οι οποίοι έχουν εισφέρει για δημόσιες, δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες υγείας μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών τους κρατήσεων. Το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι νομιμοποίηση της επονείδιστης πρακτικής που αποκαλείται «φακελάκι»

Η Νέα Αριστερά έχει δηλώσει με σαφήνεια πως οι καθαρές αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ πρέπει να διπλασιαστούν, οι τακτικές εφημερίες πρέπει να φορολογούνται αυτοτελώς και οι πρόσθετες εφημερίες πρέπει να είναι αφορολόγητες. Ταυτόχρονα πρέπει να δοθούν κίνητρα για προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και σε θέσεις ή ειδικότητες που έχουν καταστεί άγονες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτές.

Μόνο ένα ισχυρό ΕΣΥ με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μπορεί να διασφαλίσει ποιοτικές και καθολικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia