Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας στην παράταξη Μπαγιώτη για την 1η λογοδοσία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

¨Κρείτον του λαλείν το σιγάν¨ κυρίες και κύριοι του ¨Νέου Ξεκίνημα¨.

Κλαψουρίζουν ορισμένα στελέχη της παράταξης του κ. Μπαγιώτη, γιατί, δήθεν, ¨φιμώθηκαν¨κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας με αντικείμενο τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής και δεν έλαβαν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν. Εξέδωσαν μάλιστα με περίσσιο θράσος και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν, δήθεν,ότι, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, διαστρεβλώνοντας έτσι την αλήθεια και παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν!

Ο συνδυασμός¨Νέο Ξεκίνημα¨ κατέθεσε ερωτήσεις εγγράφως προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος προς τον οποίον απευθύνονταν,τους απάντησε επί της ουσίας,χωρίς να αφήσει τίποτα αδιευκρίνιστο, όπως ορίζει ο Νόμος.

Προφανώς δεν τους άρεσε η διαδικασία,γιατί σκοπός τους δεν ήταν να πάρουν απαντήσεις,αλλά να ανοιχθεί μια ατέρμονα συζήτηση με εκτός θέματος παρεμβάσεις,με ανούσιες αντιπαραθέσεις και με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία των θεμάτων.

Να τους ενθυμήσουμε λοιπόν, ότι, με το νέο νόμο 5056/2023, το δημοτικό συμβούλιο κάθε δύο μήνες συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 10 θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνει, δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, τους δημοτικούς συμβούλους για την ημερομηνία, τον τόπο συνεδρίασης, καθώς και για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων. Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.

Τους ξεκαθαρίζουμε λοιπόν μία για πάντα,ότι εμείς θα λειτουργούμε στα πλαίσια του Νόμου,θα απαντάμε σε όσα ερωτήματα τεθούν νόμιμα και εμπρόθεσμα στα πλαίσια του νέου Νόμου και θα προχωρήσουμε μπροστά υλοποιώντας όσα υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia