Απογευματινό με φαγητό του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Απογευματινό με φαγητό του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 44 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη Λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών  της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική και οι χοροί όπως ο ‘’Κλειστός χορός’’ είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα. Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί,

Φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Η Παράδοση της Αργιθέας συνεχίζεται μέσα από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.  Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 1.00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ το Δ.Σ του

Συλλόγου σας προσκαλεί στο Απογευματινό με φαγητό στο κέντρο ‘’ΛΕΙΡΙΟ’’ 4ο χλμ Τρικάλων –  Μεγαλοχωρίου. Θα γίνει κοπή Βασιλόπιτας, θα βραβευτούν τα Αργιθεατόπουλα που πέτυχαν στα ΑΕΙ &ΤΕΙ. Θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου. Θα γίνει πλούσια Λαχειοφόρος με 300 δώρα.. Κερδίζουν όλα τα λαχεία. Τα ήδη κερδισμένα λαχεία  θα κληρωθούν πάλι για τα 12 μεγάλα δώρα στην ειδική κλήρωση. Θα μας διασκεδάσει ο DJ  Άγγελος Βλάχος.

Ο χορός γίνεται υπό την αιγίδα των χορηγών Επαγγελματιών Τρικάλων. Τα δε δώρα στη λαχειοφόρο είναι προσφορά των καταστημάτων των Τρικάλων για τον αγαπημένο τους Σύλλογο.

Σας περιμένουμε για ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο Παράδοση, κέφι και χορό.!!!!

                                                                  Έλλη Τσιρογιάννη

                                                   Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

              Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων

               Αντιπρόεδρος Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia