Αυγενάκης από Τρίκαλα: Σταθερή και ειλικρινή επικοινωνία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Τον μεγάλο στόχο της κυβέρνησης να προχωρήσει με ουσιαστικά βήματα στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, επανέλαβε σήμερα από τα Τρίκαλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, επικεφαλής σύσσωμης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, που περιόδευσε στα μέρη μας και είχε επαφές με εκπροσώπους φορέων, συνεταιρισμών και παραγωγούς.

Το κυβερνητικό στέλεχος και τους συνεργάτες του υποδέχτηκαν στα γραφεία της ΔΕΕΠ, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Τρικάλων Ιωάννης Κουτσονάσιος, οι Βουλευτές Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, τοπικά κομματικά & αυτοδιοικητικά στελέχη.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, στην εισαγωγική τοποθέτησή του:

«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά, πάνω απ’ όλα, υπάρχει αγωνία όλα αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός, τα οποία μας καλύπτουν και μας δεσμεύουν όλους, να τα κάνουμε πράξη. Χρειάζεται, όμως, να οπλιστούμε με υπομονή, επικοινωνία σταθερή και ειλικρινή, γιατί το στοίχημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας δεν θα τελειώσει εύκολα (…) Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων. Και είναι ευθύνη όλων να το υποστηρίξουμε (…) Ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη αντίληψη – εικόνα – ενημέρωση για τα πάντα που απασχολούν την Θεσσαλία. Βάζει μπροστά -και σωστά, κατά την γνώμη μου- το θέμα της διαχείρισης του νερού. Τρέχει πυρετωδώς ώστε να έχει εικόνα και να συντονίζει ο ίδιος την δουλειά που έχουν να κάνουν τα έξι – επτά συναρμόδια Υπουργεία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας (…) Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταβληθεί, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, από την Κυβέρνηση, στην περιοχή, περίπου 500 δις ευρώ. Θα μου πείτε μεγάλο νούμερο ακούγεται. Κι όμως είναι μικρό, μπροστά στις ανάγκες που έχει αυτός ο τόπος και όταν η πρώτη εκτίμηση κόστους για την ανασυγκρότηση, εγγίζει τα 3,5 δις ευρώ (…) Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα και έως αυτή την ώρα, έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις (ως προκαταβολές σε σχέση με την παραγωγή) ύψους 160 εκατ. ευρώ. Η εξόφληση ως προς τις 33.000 κατατεθείσες δηλώσεις θα γίνει, όπως έχουμε δεσμευθεί, στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου (…) Η δουλειά που έχουμε κάνει μας δίνει το δικαίωμα να περπατήσουμε παντού και να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και όπου υπάρχουν λαθάκια να τα δούμε. Όπως πριν από λίγο, στην Φαρκαδόνα, όπου έγιναν εύστοχες παρατηρήσεις. Θα τις δούμε και αυτές…».  

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia