Μπράβο! Η Ομάδα Δράσης & Βοήθειας Ασβεστοχωρίου επανέφερε τον πληγέντα Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Δροσερού (ΦΩΤΟ)

Στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Δροσερού, η ομάδα Δράσης & Βοήθειας Ασβεστοχωρίου.

Η γνωστή ομάδα Δράσης και Βοήθειας του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης ενήργησε τις προηγούμενες ημέρες εθελοντικά στη ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων βοηθώντας τους συνανθρώπους μας, στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από την θεομηνία “Daniel”.

Κατόπιν συνεννόησης του Γιώργου Κασσόπουλου από το Δροσερό, ο οποίος είναι μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων / Ομάδα Διάσωσης, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης και Βοήθειας Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης κ. Μπαλκόπουλο Χρήστο, η ομάδα ανέλαβε (εκτός των άλλων δράσεων της στο Νομό μας) τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Παλαιού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου παραπλεύρως του κοιμητηρίου Δροσερού, ο οποίος “βίωσε” την μανία του έντονου καιρικού φαινομένου.

Η ομάδα από την Θεσσαλονίκη , άρτια εξοπλισμένη και με μεγάλη εμπειρία σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, ενήργησε μεθοδικά και συντονισμένα με αποτέλεσμα να επαναφέρει τον Ιερό Ναό σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα συγχαρητήρια μας στα εξαιρετικά αυτά παιδιά, που άφησαν τις υποχρεώσεις τους και τις οικογένειές τους, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που είχαν ανάγκη. Άλλωστε για αυτό το λόγο ιδρύθηκαν και τιμούν στο έπακρο την λόγο ύπαρξή τους.

Συγχαρητήρια όμως και προσωπικά στο Γιώργο Κασσόπουλο, ο οποίος αν και πλημμύρισαν οι οικίες του σε Τρίκαλα και Δροσερό, αυτός επί μία εβδομάδα με τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ενεργούσαν υπό αντίξοες συνθήκες σε “κόκκινες” περιοχές του Νομού Τρικάλων, προκειμένου να διασώσουν ανθρώπους και να φροντίσουν ακόμη και για την σίτισή τους, αθόρυβα, μεθοδικά και υπεύθυνα.

Με τέτοιους ανθρώπους στην κοινωνία μας…υπάρχει σίγουρα ελπίδα για ένα μέλλον αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς!!!

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia