Χρ. Μαυρογιάννης για πλακόστρωση πεζοδρομίων Πηγής: «Έχετε καταντήσει το κεφαλοχώρι του κάμπου, στο φτωχό συγγενή του Δήμου Πύλης» (Βίντεο)

Καταιγιστικός και πολύ καλά ενημερωμένος κατά την τοποθέτησή του , στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, εμφανίστηκε ο νεαρός Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Μαυρογιάννης. 

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κ. Μαράβα, ανέφερε τα εξής: “Είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, την μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που επικρατεί στους κατοίκους της Πηγής και ειδικά στους επαγγελματίες του χωριού , σχετικά με το ημιτελές εδώ και πολλούς μήνες έργο της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων. Φυσικά αναφέρομαι στο έργο, του οποίου η εκπόνηση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader μέσω ΚΕΝΑΚΑΠ και περιλαμβάνει την πλακόστρωση – ανάπλαση των πεζοδρομίων σε Λυγαριά και Πηγή. Ένα έργο που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2023 σε Λυγαριά και Πηγή σχεδόν ταυτόχρονα και ενώ στη Λυγαριά το έργο ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση μέσα σε δυο μήνες , εντούτοις στην Πηγή μέχρι και σήμερα έχουμε πλήρη παύση των εργασιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα , να υπάρχει ένα αποκρουστικό θέαμα κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα και παραπλεύρως αυτού , με “ξηλωμένα” πεζοδρόμια , που δημιουργούν πρόβλημα προσβασιμότητας των κατοίκων στις επιχειρήσεις του χωριού , επίσης σε περίοδο βροχοπτώσεων να δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα έμπροσθεν αυτών, ενώ ένας απλός περίπατος κάποιου ηλικιωμένου ατόμου ενέχει μέχρι και κίνδυνο τραυματισμού”.

Στην συνέχεια, ο Χρήστος Μαυρογιάννης τόνισε ότι ο Δήμαρχος σε προηγούμενη δήλωσή του, είχε δεσμευτεί δημοσίως πως η πλακόστρωση των πεζοδρομίων στην Πηγή θα γίνει από άκρη ως άκρη του χωριού. Αυτό λοιπόν, θα πρέπει να υλοποιηθεί στο ακέραιο και σε εύλογο χρονικό διάστημα όπως διατύπωσε χαρακτηριστικά, ενώ έθεσε και ερωτήσεις σχετικά με το χρονικό ορίζοντα περαίωσης του έργου και για το λόγο παύσης των εργασιών μέχρι και σήμερα.

Κλείνοντας τη τοποθέτησή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος με καταγωγή από την Πηγή, γνωστοποίησε στο σώμα ότι η Κοινότητα Πηγής λόγω της τεράστιας επιχειρηματικής και βιομηχανικής ζώνης που διαθέτει , αποφέρει μεγάλα έσοδα στα ταμεία του Δήμου κυρίως μέσω των δημοτικών τελών και ενώ θα έπρεπε ανταποδοτικά , ένα μέρος αυτών των χρημάτων, να χρησιμοποιηθεί σε έργα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, αντιθέτως η Δημοτική Αρχή έχει καταντήσει το κεφαλοχώρι του κάμπου, στο φτωχό συγγενή του Δήμου Πύλης!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia