Διαπιστώσεις και λύσεις για την ασφάλεια των διανομέων σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Διαπιστώσεις και λύσεις για την ασφάλεια των διανομέων σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Εξαιρετικά σημαντική, χρήσιμη και καινοτόμα η κοινή προσπάθεια και πρωτοβουλία  Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων και τμήματος Τροχαίας τη Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, για πραγματοποίηση εκδήλωσης για τους διανομείς. Θέμα σημαντιό, που αφορά πρωτίστως στην ασφάλεια των ίδιων, των οδηγών και των πεζών, θέμα που αναλύθηκε επί της ουσίας στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς εστίασε στη σοβαρότητα και σημαντικότητα του ζητήματος, ειδικά σε μια πόλη που αλλάζει και μεταμορφώνεται με πλήθος νέων ποδηλατοδρόμων και αναμορφώσεις, τόσο σε πεζοδρόμους – πεζοδρόμια, όσο και σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (κόμβοι, υπερυψωμένες διαβάσεις κ.α.). Εδωσε έμφαση στην ενότητα δράσεων, από τον Δήμο Τρικκαίων μέσω Δημοτικής Αστυνομίας και τη Δ/νση Αστυνομίας Τρικάλων μέσω του τμήματος Τροχαίας και, απευθυνόμενος στους διανομείς που παραβρέθηκαν, τόνισε τη σημασία του επαγγέλματος για τους πολίτες, με γνώμονα, όμως την ασφάλεια.

Ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων κ. Κων/νος Κωστακόπουλος εστίασε σε τρία ζητήματα: στην οφειλόμενη εμπιστοσύνη ανάμεσα στον εργοδότη και στον διανομέα, στην ανάγκη τήρησης της σχετικής νομοθεσίας και στην εφαρμογή όλων των σχεςτικών μέτρων (Κ.Ο.Κ., ρουχισμός, κράνη, έλεγχος μοτοσικλέτας κ.α.). Παρουσίασε, δε, με βίντεο, σημαντικά στοιχεία για τα ατυχήματα διανομέων στη χώρα.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του τμήματος Αστυνόμευσης της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων κ. Αγλαΐα Γραββάνη, έδωσε έμφαση στην ανάγκη τήρηση των νόμων, τονίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση των ελέγχων. Επίσης, αναφέρθηκε στο δίπολο «ασφαλής πόλη- ασφαλείς πολίτες», ειδικά στα Τρίκαλα των ποδηλατοδρόμων και των πεζοδρόμων, οφείλοντας «να είμαστε προσεκτικοί και ο καθένας μας να βάλει το λιθαράκι του για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Παρέστησαν πολλοί τρικαλινοί διανομείς και επιχειρηματίες της εστίασης, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της εκδήλωσης.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων  Χρύσα Ντιντή, ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο  Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Δημήτρης Μήτραινας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Χρήστος Ζαραμπούκας και ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.


Παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Τάκης Παζαΐτης, o πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Φόρης Ρόμπος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Βίβιαν Τέγου, Ζωή Παπαναστασίου, Θωμάς Μερτσιώτης, Στέφανος Βαβύλης, αστυνομικοί, προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων και πολίτες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia