Διατήρηση και αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, πρότεινε η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε διευρυμένη σύσκεψη εργασίας, υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μπούγα, παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 19 Δεκεμβρίου, η Βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, με θέμα τον νέο Δικαστικό Χάρτη.

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές του νέου έτους στη Βουλή, και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και επανασχεδιασμό του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστηρίων και την επιτάχυνση των διαδικασιών, η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων Θεσσαλίας, με τον κ. Γουγουλάκη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων να παρίσταται εκ μέρους του νομού.

Στα θέματα της ατζέντας ήταν μεταξύ άλλων και η πιθανή συγχώνευση των ειρηνοδικείων της χώρας, ως μέσο εξυγίανσης της υποστελέχωσης των δικαστηρίων, αλλά και της βελτίωσης της ταχύτητας εκτέλεσης δικαστικών λειτουργιών, καθώς και η εξέταση της πρότασης των δικαστών περί δημιουργίας Πολυδύναμων Ειρηνοδικείων, τα οποία θα διαθέτουν Διοικητική Αυτοτέλεια και θα διευκολύνουν τον διαχωρισμό των καθηκόντων και την πλήρη οριοθέτηση της ύλης των Δικαστηρίων του Πρώτου Βαθμού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, η κ. Παπακώστα, υπεραμύνθηκε της διατήρησης, αλλά και της περαιτέρω αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, αναφέροντας πως ο Δήμος Μετεώρων αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα φιλοξενεί μεγάλο αριθμό δικηγορικών γραφείων, με σημαντικό όγκο εργασιών. Υπέρ της πρότασής της τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Γουγουλάκης.

Ο τελικός σχεδιασμός του Δικαστικού Χάρτη θα περιληφθεί στο νέο νομοσχέδιο, προκειμένου να συζητηθεί ξανά, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώπιον των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και των αρμόδιων φορέων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia