Διδακτική Επίσκεψη του Δημ. Σχ. Παλαιομονάστηρου

Διδακτική Επίσκεψη του Δημ. Σχ. Παλαιομονάστηρου

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου πραγματοποίησε την Τετάρτη 22-11-23 διδακτική επίσκεψη στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη. Ευχαριστούμε τον υπάλληλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Θωμά Τζάνη για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την ιστορία, αρχιτεκτονική και τον τρόπο λειτουργίας του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Οι επίσης μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση ζωγραφικής του τρικαλινού ζωγράφου Κ. Ντάκου που φιλοξενείται στο ίδιο χώρο.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με περιήγηση στον επάνω όροφο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο του κορυφαίου στιχουργού. Ευχαριστούμε τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη, και την κ. Γεωργία Σεφέρη για την όμορφη  οργάνωση, υποδοχή, ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου δημιουργού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές απεικονίσεις, θεματικές βιντεοπαρουσιάσεις και  προσωπικά αντικείμενα  να προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του.

Τέλος η επίσκεψη τελείωσε με την επίσκεψη στο Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη. Ευχαριστούμε την κ. Βασιλική Γκινή για την ενημέρωση σχετικά με το σπουδαίο έργο του ζωγράφου που αποτελείται από πίνακες και γλυπτά.

                                                 Η διευθύντρια του Σχολείου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia