Δήλωση Κ. Παπακώστα: Το 15ο Συνέδριο της ΝΔ επιβεβαίωσε την ενότητα της παράταξης κάτω από κοινές αξίες, ιδανικά και στόχους.

Δήλωση Κ. Παπακώστα: Το 15ο Συνέδριο της ΝΔ επιβεβαίωσε την ενότητα της παράταξης κάτω από κοινές αξίες, ιδανικά και στόχους.

Έπεσε σήμερα η αυλαία του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, του πλέον ιστορικού συνεδρίου της παράταξης μας, μιας και συμπίπτει με την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της.

Όπως ανέφερε σήμερα στην ομιλία της, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, κ. Μαρία Συρεγγέλα, η Νέα Δημοκρατία πορεύτηκε πάντοτε με όραμα, πειθαρχία και ενότητα, έχοντας πάντα στο τιμόνι της αποφασιστικούς και τολμηρούς ηγέτες, με τελευταίο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έθεσε τον πήχη υψηλά για την χώρα, και τον ξεπερνά μέρα με την μέρα, μέσω στοχευμένων και ρεαλιστικών προτάσεων και πολιτικών.

Το ορόσημο των 50 χρόνων συμπίπτει, όμως, και μία ακόμα σημαντική στιγμή για τη χώρα. Αυτή των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών. Μία νέα εκλογική μάχη, σε 59 ημέρες από σήμερα, η οποία πρέπει να επιβεβαιώσει τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες η χώρα θέλει να διέπεται όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων. Και να τις επιβεβαιώνει μέσα από κάθε εκπροσώπηση της, μέσα από κάθε πολιτικής της δράση. Η ασφάλεια και ευημερία, θα βρεθούν και πάλι στον πυρήνα της ευρωπαϊκής πολιτικής, και θα επιτευχθούν χάρη στη δημοκρατία, την οποία η δική μας χώρα γέννησε, όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen.

Στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, τις τελευταίες τρεις μέρες επιβεβαιώθηκε η ενότητα, η συσπείρωση και τα κοινά ιδανικά μας, αλλά και το όραμα μας, για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του τον περασμένο Ιούνιο, επιβεβαίωσε πως οι φωνές του λαϊκισμού δεν χωρούν πια ανάμεσά μας. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να γυρίσει πίσω σε όλα όσα την πλήγωσαν.

Κι όλα αυτά θα γίνουν, με σαφή προσανατολισμό και έργα, όχι λόγια. Με ρεαλιστικό σχεδιασμό και με την ενότητα, εργατικότητα και πάνω απ’όλα τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει όλους και όλες, όσοι εκπροσωπούμε την παράταξη που εξασφάλισε στην Ελλάδα, την δημοκρατία, την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, την έξοδο της από μία μακρά και επίπονη κρίση.

Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας, έχει ξεκινήσει ήδη να γράφεται, και θα συνεχίζει, ακούραστα, με τόλμη, δύναμη και ενότητα, για να πάμε την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia