Δραματική διάσωση από τον λιμενικό Γιώργο Χήρα στο Δροσερό – Βούτηξε με αυτοθυσία και έσωσε κόσμο (ΦΩΤΟ & Βίντεο)

Δραματικές στιγμές κατέγραψε η κάμερα από την τοπική κοινότητα Δροσερού, στον Δήμο Πύλης, την ώρα που τα ορμητικά νερά της πλημμύρας, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», σκέπασαν μέχρι και τη στέγη σπιτιού.

Ο έμπειρος λιμενικός Γιώργος Χήρας, από τη διπλανή Μουριά, με τη συνδρομή του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Πύλης, Βαλάντη Τσιούτσια, βούτηξε με αυτοθυσία στο χείμαρρο που είχε καλύψει την περιοχή και απεγκλώβισε μια γυναίκα, μεταφέροντας την στην πλάτη για δεκάδες μέτρα, με το ύψος του νερού να ξεπερνά τα 2 μέτρα! Με ψυχραιμία, τόλμη και αποφασιστικότητα οδήγησε την γυναίκα σε ασφαλές σημείο.

Η συμπολίτισσα μας δεν είχε λόγια να ευχαριστήσει τον «ήρωα» συνδημότη της για την καρδιά και το απαράμιλλο θάρρος που επέδειξε σε μια ακόμη διάσωση ανθρώπινης ζωής.

Την ίδια μέρα, ο Γιώργος Χήρας απεγκλώβισε κι άλλους παγιδευμένους κατοίκους του Δροσερού, που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την επέλαση της κακοκαιρίας. Η πράξη αυτοθυσίας όμως, του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Πύλης, τους γέμισε κουράγιο και ελπίδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το νερό να έχει καλύψει τα πάντα, ενώ ίσα που φαίνεται ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω από τη μονοκατοικία. Ακούγεται επίσης, ο σκύλος της οικογένειας, ο οποίος ανέβηκε ενστικτωδώς στο δέντρο για να σωθεί! Δευτερόλεπτα μετά, βρέθηκε και αυτός στη σωτήρια αγκαλιά του Γιώργου Χήρα:

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia