Δράση για την «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη» από 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων & ΓΝΤ

«Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη»

         Η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Τρικάλων και με την υποστήριξη της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη» την Τρίτη 14/11/2023, στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την κατανόηση της νόσου, τους τρόπους πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Το διεπιστημονικό προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με επικεφαλής τη Συντονίστρια Ιατρό Παθολόγο κα. Καλογήρου Θεοδώρα παρείχε υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την τήρηση ορθών στάσεων συμπεριφορών σχετικά με τη νόσο και πραγματοποιήθηκαν  μετρήσεις σακχάρου σε όσους από τους προσερχόμενους το επιθυμούσαν.

Το διεπιστημονικό προσωπικό του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γ.Ν. Τρικάλων, με επικεφαλής τον κ. Δρ. Αδαμάντιο Μπουρδάκη Ειδικό Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ – Β΄ Παθολογικής Κλινικής, Επιστημονικό Υπεύθυνο Ιατρείου Λιπιδίων – Παχυσαρκίας, Διαβητολογικού Ιατρείου, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα  «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη», όπου ενημερώθηκε το κοινό για τον Διαβήτη και τις επιπλοκές του. Επίσης δόθηκαν διαιτολογικές  οδηγίες, ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με 1η διάγνωση Διαβήτη και ειδικά παιδιού με Διαβήτη και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού με όλα τα παραπάνω, με τη συμμετοχή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το διεπιστημονικό προσωπικό του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γ.Ν. Τρικάλων και ιδιαιτέρως τον κ. Αδαμάντιο Μπουρδάκη για την άψογη συνεργασία μας, ελπίζοντας σε μελλοντικές δράσεις.

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia