Δράση με θέμα «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024, Αντιγριπικός Εμβολιασμός»

Δράση με θέμα «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024, Αντιγριπικός Εμβολιασμός»

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους προσερχόμενους πολίτες της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με θέμα «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024, Αντιγριπικός Εμβολιασμός» στο χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων.

Η γρίπη αποτελεί μια από τις πιο συχνές μεταδοτικές νόσους του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Η νόσηση από τη γρίπη μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή ενώ αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο, ιδιαιτέρως σε άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές. Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει αύξηση της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης συνήθως κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Σκοπός της παρούσας ενημερωτικής δράσης ήταν η ενημέρωσή τους γύρω από την γρίπη, τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Επίσης πραγματοποιήθηκε έλεγχος των βιβλιαρίων υγείας και διενέργεια εμβολιασμού σε όσους το επιθυμούσαν.

 Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia