Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον απαγχονισμό των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα

Πέρασαν 80 χρόνια από την ημέρα του απαγχονισμού των 5 τρικαλινών ΕΠΟΝιτών από τους Γερμανούς κατακτητές των Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε και φέτος τη μνήμη και τη θυσία τους με εκδήλωση.
Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ο τόπος της εκτέλεσης στις 18 Απριλίου 1944, η εκδήλωση του Δήμου περιελάμβανε κεντρική ομιλία από την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη. Η ίδια, αφού περιέγραψε σύντομα τα γεγονότα της περιόδου, αναφέρθηκε στη θυσία των τρικαλινών νέων, του 29χρονου Ιωάννη Μπριάζη, του 27χρονου Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου, του  24χρονο Στέργιου Γάτσα, του 22χρονου Απόστολου Τσανάκα και του 22χρονου Κώστα Σύρμπα, τονίζοντας ιδιαιτέρως τον αγώνα για την ελευθερία. Συγκινητική η στιγμή της παρέμβασης του Ηλία Στεργιόπουλου, αδελφού του εκ των απαγχονισθέντων Κώστα Στεργιόπουλου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα, ο κ. Ηλίας Στεργιόπουλος, η οικογένεια Σύρμπα, εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, το Επιμελητήριο Τρικάλων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων ,ενώ παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθαν. Καππάς, οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Τρικάλης και Καπανιάρης και πολίτες. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia