Εκδρομή στη γραμμή του Ντε Κίρικο.

Εκδρομή στη γραμμή του Ντε Κίρικο.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων οργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 30 Ιουνίου με το τρενάκι του Πηλίου στις Μηλιές και περιήγηση το απόγευμα στη διαδρομή Βελεστίνο-Φάρσαλα παράλληλα με την παλιά μετρική γραμμή των σιδηροδρόμων Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
6.30 αναχώρηση οδικώς για τα Άνω Λεχώνια όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ μέχρι τις 10.00 που αναχωρεί ο συρμός για τις Μηλιές, όπου μετά από μια μικρή στάση στην Άνω Γατζέα θα φτάσουμε στις 11.35.
Στις Μηλιές θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε τη μεγάλη μεταλλική γέφυρα του Ντε Κίρικο, τον περίφημο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τη βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος» και το Λαογραφικό Μουσείο, που εκτός των άλλων φιλοξενεί και ορισμένα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.
Μετά το γεύμα στην πλατανοσκέπαστη πλατεία του χωριού, θα αναχωρήσουμε για το Βελεστίνο όπου θα επισκεφθούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό και θα δούμε το τροχαίο υλικό της Εταιρίας Μουσειακών Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας και όχι μόνο.
Θα ακολουθήσει η διαδρομή προς τα Φάρσαλα με μία στάση για ξενάγηση στον άγνωστο σε πολλούς Τεκέ των Μπεχτασήδων στα Ασπρόγεια. Στα Φάρσαλα θα επισκεφθούμε για άλλη μια φορά τον παλιό σταθμό της πόλης και θα ξανασυναντηθούμε με τους εκεί φίλους μας που τον συντηρούν και διοργανώνουν εθελοντικά σιδηροδρομικές δράσεις.
Μετά από μια τελευταία στάση το βράδυ στην πόλη των Φαρσάλων για καφέ και αγορά τοπικών γλυκισμάτων θα επιστρέψουμε στα Τρίκαλα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6979553692 (Τριανταφύλλου Βασίλης).
Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia