Εκθεση φιλοτελισμού με ρεκόρ Γκίνες στα Τρίκαλα

Εκθεση φιλοτελισμού με ρεκόρ Γκίνες στα Τρίκαλα

Μια παγκόσμιας σημασίας έκθεση φιλοτελισμού φιλοξενεί το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την Εκθεση Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Γραμματοσήμων, από τον συλλέκτη – φιλοτελιστή κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Η έκθεση περιλαμβάνει όσα αναφέρονται στον τίτλο: φακέλους με γραμματόσημα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας – κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τους φιλοτελιστές – και γραμματόσημα. Μάλιστα η συλλογή έχει βραβευτεί με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, τον Ιούλιο του 2022, ως η μεγαλύτερη συλλογή φακέλων πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με 13.360 διαφορετικούς φακέλους με γραμματόσημα, από 350 διαφορετικές ταχυδρομικές υπηρεσίες κρατών.
Περιλαμβάνει, επομένως, πλήθος ιδιαίτερα σημαντικών, σπάνιων συλλεκτικών στοιχείων και σε αριθμό και σε μοναδικότητα. Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει ένα ταξίδι στην ιστορία της αλληλογραφίας και του πολιτισμού, με στόχο να αναδείξει τη σημασία των ταχυδρομικών φακέλων και του γραμματοσήμου. Με αυτήν την περιήγηση, επιδιώκεται επίσης να προβληθεί επίσης ο φιλοτελισμός και να ενημερωθούν οι επισκέπτες/τριες για την ιστορία των μικρών αυτών ταξιδιωτών, των φακέλων με τα γραμματόσημα, τα οποία στέλνουν μηνύματα επικοινωνίας, ειρήνης και συναδέλφωσης. 
Τμήματα αυτής της συλλογής θα παρουσιαστούν σε όλους και όλες στο Μουσείο Τσιτσάνη (χώρος Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων, από τις 4 μέχρι τις 20 Μαρτίου 2024. Οι ώρες επισκέψεων είναι 09:00 – 14:00 και 18:00 – 20:30 καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο. Ο συλλέκτης θα παρουσιάσει την έκθεση το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 19:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Είναι δυνατή η ενημερωτική επίσκεψη σχολείων κατόπιν συνεννόησης.
Ο φιλοτελιστής κ. Κων/νος Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης και εργάζεται στη ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia