Ενθουσιώδες χειροκρότημα για τους παρελαύνοντες στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Κάτω από τον ηλιόλουστο Τρικαλινό ουρανό πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα, με κάθε επισημότητα, η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» παρέλασαν τμήματα κατά σειρά: Αντιπροσωπείας του τοπικού Ε.Ε.Σ., Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ομάδας Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Στρατού, προηγούμενης της Δημοτικής Φιλαρμονικής, της Π.Υ Τρικάλων και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τους παρελαύνοντες χειροκρότησε με ενθουσιασμό ο κόσμος των Τρικάλων που παραβρέθηκε κατά μήκος των οδών Β.Τσιτσάνη και Σ.Σαράφη.

Προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Σταυρούλα Μπίτη, Φιλόλογο στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο με θέμα: «28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής!».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων της ΣΜΥ, από τους εκπροσώπους των φορέων του Νομού. 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia