Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Ένα διαφορετικό δέντρο στολίσαμε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, ένα δέντρο γεμάτο με ευχές και μηνύματα αγάπης! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου για να μας υπενθυμίζει  πως η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα, μαθητές και μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Βουτσελά Σταυρούλας, Γκαγκανιάρα Αγγελικής, Γρηγορίου Αρετής, Παπανικολάου Σωτηρίας και του Διευθυντή του σχολείου, κ. Μπάνου Δημήτριου, επισκέφθηκαν το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε μοιραστήκαμε με τους επισκέπτες μας μοναδικές στιγμές, καθώς μέσα από τη βιωματική προσέγγιση ήλθαμε σε επαφή με έναν κόσμο διαφορετικής αντίληψης, με στόχο την εξοικείωση με την αναπηρία και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάρριψη των στερεοτύπων, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια και παιχνίδια γνωριμίας και, κατόπιν, όλοι μαζί ενώσαμε τις φωνές μας και τα χέρια μας μαζί με τη χορωδία του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου στο μουσικό κομμάτι των Locomondo «Χέρια σαν κι αυτά». Έπειτα, αφήσαμε το αποτύπωμα των χεριών μας στα κλαδιά ενός «διαφορετικού» δέντρου, κρεμάσαμε κάρτες με συνθήματα και μηνύματα αλληλεγγύης, συνεργασίας, ισότητας, αγάπης, σεβασμού κι αποδοχής στο έλατο των Χριστουγέννων και παίξαμε όλοι μαζί παιχνίδια ομαδικά στην αυλή του σχολείου. Στους μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ, μαθητές και μαθήτριες του ομίλου «Αειφορία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, κας Μιχαήλ Βασιλικής ΠΕ80, προσέφεραν συμβολικά χειροποίητα δώρα και χειροτεχνίες.

Η παραπάνω δράση συντονίστηκε από τη Διευθύντρια του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων κ. Γεωργία Κουράκου ΠΕ06 και ενορχηστρώθηκε από τους εκπαιδευτικούς Γουρζιώτη Παναγιώτα ΠΕ03.ΕΑΕ, Λιόλιο Ιωάννη ΠΕ79.01 και Μπλούτσου Παναγιώτα ΠΕ02.ΕΑΕ με τη συμβολή της Μάντζιου Ελένης ΠΕ02.ΕΑΕ και Γεωργίας Καρακωνσταντίνου ΠΕ04.01 ΕΑΕ..

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia