«Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία» – Κρυσταλλία Μαντζανά: Στο προσκήνιο η Μετεωρίτικη κληρονομιά (ΦΩΤΟ)

Με πλήθος κόσμου και με την παρουσία περιφερειακών και δημοτικών αρχών πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη του πρώτου κύκλο επιστημονικών διαλέξεων με θέμα: «Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία» στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Τον πρώτο κύκλο διαλέξεων άνοιξε ο κ. Δημήτριος Αγορίτσας, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Αναζητώντας ελληνικά χειρόγραφα. Ξένοι περιηγητές στα Μετέωρα (17ος-19ος αι.)» μια ομιλία που εντυπωσίασε το κοινό αλλά και τον ίδιο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο ο οποίο έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Αγορίτσα για την εξαιρετική του ομιλία και την συγκέντρωση και προβολή των σπάνιων στοιχείων της περιοχής των Μετεώρων.


Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων και της δραστήριας συντοπίτισσας αρχαιολόγου και προϊσταμένης κας Κρυσταλλίας Μαντζανά, με απώτερο στόχο την ανάδειξη, την προβολή την κατανόηση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των μοναστηριών των Μετεώρων, καθώς και τρόπους βελτίωσης και διατήρησης της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia