Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στην Τ.Κ. ΠΑΡΑΜΕΡΟΥ

Την Τετάρτη 18/10/2023 ο Dr Εμμανουήλ Αποστολίδης, Τεχνικός Γεωλόγος του Ε.Α.Γ.Μ.Ε., έκανε αυτοψία στις δύο κατολισθήσεις που προέκυψαν στα όρια της Κοινότητας Παραμέρου, με συνεργάτες του.

Για την καθίζηση – κατολίσθηση – ανατολικά του χωριού και στη θέση «ΤΟΥΡΝΟΣ», αποφάνθηκε ότι το φαινόμενο είναι τεράστιας έκτασης και ενεργό, οπότε χρειάζεται άμεσα παράκαμψη της διαλυμένης οδικής σύνδεσης με «παραλλαγή» δρόμου που θα επανασυνδέσει το χωριό με το δάσος.  Γι΄ αυτό απαιτείται μελέτη Τοπογράφου Μηχανικού σε  συνεργασία με την άποψη των κατοίκων του χωριού, για την καλύτερη επιλογή.  Το φαινόμενο πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 2023 και γιγαντώθηκε με την κακοκαιρία «ΔΑΝΙΗΛ».

Για δε την καθίζηση δυτικά του χωριού (από το 2010) αξιολογήθηκε σαν φαινόμενο που έχει σταθεροποιηθεί, οπότε η παρέμβαση για την αποκατάσταση του αγροτικού δρόμου θεωρείται σχετικά εύκολη.

Το κλιμάκιο συνόδευσε και «ξενάγησε» ο Γιώργος Αναγνώστου – πρώην Πρόεδρος Κ. Παραμέρου και νεοεκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης – καθότι με κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο είχε αναδείξει το πρόβλημα από 13 Μαΐου 2023  με ανάρτηση και αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλης.

Καλείται επομένως ο Δήμος Πύλης με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τον συντονισμό της επίσκεψης – αυτοψίας του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. είχαν οι : Αποστολόπουλος Σπύρος και Μαρία Αγγέλη – Μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλης.

Γιώργος Αναγνώστου – πρώην Πρόεδρος Κ. Παραμέρου και νεοεκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia