Επίσκεψη μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Επίσκεψη μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης (τμήματα Α2 και Α4) του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Ενότητα 1η: «Ζω καλύτερα» – Υποενότητα: “Οδική Ασφάλεια”. Σκοπός της διδακτικής αυτής επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Ο υπεύθυνος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, κ. Ηλίας Ζιντζόβας, μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο πάρκο. Συζήτησε με τα παιδιά για τα μέτρα ασφαλείας στο αυτοκίνητο, τη σήμανση της τροχαίας και τα ξενάγησε στους χώρους του πάρκου ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μίλησε στα παιδιά για το πώς περνάμε έναν δρόμο, μια διασταύρωση, έναν κυκλικό κόμβο αλλά και πώς κινούμαστε με το ποδήλατο και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας όταν κινούμαστε στο δρόμο.

Υπεύθυνη για την παραπάνω δράση ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Αναστασία Στουκογεώργου, ΠΕ78-Κοινωνιολόγος και συνοδοί εκπαιδευτικοί η κ. Ουρανία Τσιούτσια, ΠΕ03 Μαθηματικός και η κ. Παναγιώτα Μπλούτσου, ΠΕ02 ΕΑΕ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia