Επιτροπή αγώνα Εργαζ. Νοσοκομείου & Κ.Υ. Τρικάλων: Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων,
των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων μονάδων υγείας
.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τα δημόσια νοσοκομεία να οδηγούνται σε συνθήκες «κατάρρευσης» λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και να σταματούν τα χειρουργεία, όπως στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τα δημόσια νοσοκομεία στην Περιφέρεια να αποψιλώνονται και να μετατρέπονται ουσιαστικά σε Κέντρα Υγείας.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και ασφαλιστικών εταιρειών, αποδεικνύοντας, ξανά, ότι η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη».

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου  και  συγκέντρωση 10:00 π.μ.  στο  Αμφιθέατρο του Γ. Νοσοκομείου. 

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξηση του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος, που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια.  Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή σε ΝΠΙΔ ή Ανώνυμες Εταιρείες.  
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί του Συλλόγου μας, που δρούμε μέσα από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ συνεχίζουμε, ώστε καθημερινά να βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών, να ενημερώνει και να οργανώνει τις διεκδικήσεις μας, μαζί με τα εργατικά σωματεία και Συλλόγους του κινήματος στην περιοχή μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

(ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ)

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia