Εύη Καρκανιά: «Το καλύτερο παιχνίδι για τα παιδιά είναι οι ίδιοι οι γονείς.. Το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδάκι σας είναι το παιχνίδι μαζί του, το γέλιο και η αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο!»

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο πολύδραστος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αγκαλιά Αγάπης πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά σε μια σύγχρονη 5G εποχή».

Εξαιρετική επαγγελματίες και ειδικοί πλαισίωσαν την Ημερίδα με αγάπη και φροντίδα απέναντι στο παιδί και την ανάπτυξή του.

Την ομιλία άνοιξε η Εύη Καρκανιά, Msc Λογοθεραπεύτρια – Λογοπεδικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αγία Άννα, με ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς και φροντιστές στις μέρες μας.. «Πώς οι οθόνες επηρεάζουν την ανάπτυξη λόγου και ομιλίας των παιδιών;».

Η αλήθεια είναι πως πολλές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από αυτό το ζήτημα και οι περισσότερες συγκλίνουν στο ότι ο αυξημένος χρόνος χρήσης οθονών από το παιδί όχι μόνο επηρεάζει τον κοινωνικό και συναισθηματικό τομέα, αλλά και την ανάπτυξη λόγου και ομιλίας.

Οι γονείς οφείλουν να περνούν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους, δουλεύοντας την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία. Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσουν από μικρή ηλικία την ομιλία των παιδιών τους αλλά και θα χτίσουν υγιείς δεσμούς σαν οικογένεια.

Η κυρία Καρκανιά έκλεισε την ομιλίας λέγοντας πως: «Το καλύτερο παιχνίδι για τα παιδιά είναι οι ίδιοι οι γονείς.. Το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδάκι σας είναι το παιχνίδι μαζί του, το γέλιο και η αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο!».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia