Γ. Καταβούτας:«Πετύχαμε πολλά. Συνεχίζουμε για ακόμα περισσότερα. Η πόλη αλλάζει καθημερινά και αλλάζει για το καλύτερο»

Σήμερα θα σας ενημερώσω, στην διετία που σαν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών υπηρέτησα, για το τι κάναμε στους Τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των υποδομών και των Εμβληματικών για τον Δήμο μας έργων.

Ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο την ενεργειακή του ανεξαρτησία,  αναβάθμισε ενεργειακά το 5ο Γυμνάσιο, το  5ο Λύκειο, το 2ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο –Λύκειο Βαλτινού. Υπέβαλλε πριν από μερικές ημέρες, 14 δημοτικά κτίρια , στο Πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για νεργειακή αναβάθμισή τους. Ολοκληρώθηκε η πλήρης κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του  ΣΜΑ.

Υπογράφτηκε η Σύμβαση και θ αρχίσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός σημαντικού κτιρίου, του  Κλειστού  Γυμναστηρίου  (Κατσιμήδου).

Αρχίσαμε να υλοποιούμε, το μεγαλύτερο  έργο ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο μας, με το έργο της  Βελτίωσης οδικής ασφάλειας και την Αγροτική οδοποιία από χρηματοδοτικά προγράμματα και από ιδίους πόρους για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και στους Τομείς Α και Β του Δήμου. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι Υδραυλικές μελέτες στον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη, οι οποίες θα τροποποιηθούν μετά τα νέα δεδομένα της καταστροφής που επέφερε ο Daniel. Παραδόθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, ομβρίων , πεζοδρομίων, φωτισμού και ασφαλτοστρώσεων στον οικισμό Κηπάκι και ολοκληρώνονται παρόμοιες μελέτες  για συνέχιση , στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Αφήνω στο τέλος αυτού  του θεματικού διετή απολογισμού, τα μεγάλα εμβληματικά έργα του Δήμου, τα οποία και  παρακολουθώ και αγωνιώ καθημερινά για την ολοκλήρωσή τους. Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν άμεσα σε χρήση ,οι δύο εμβληματικοί κόμβοι  , η ανάπλαση των κεντρικών οδών Καποδιστρίου, Γαριβάλδη και  Κονδύλη. Συνεχίζονται οι εργασίες Ανάπλασης  στη Κεντρική Πλατεία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, στην Ανάπλαση του  Ληθαίου, στους ποδηλατόδρομους.  Άρχισαν δυναμικά οι εργασίες της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Συμβασιοποιήθηκαν η Ανάδειξη Λόφου Προφήτη Ηλία, η Αναβάθμιση Γεφυρών ποταμού Ληθαίου, η ανάπλαση στο Βαρούσι, η νέα  Πλατεία Αγ. Επίσκεψης, η Ανάπλαση οδ. Πύλης και Καρδίτσης, και το Skate Park.

Πετύχαμε πολλά. Συνεχίζουμε για ακόμα περισσότερα. Η πόλη αλλάζει καθημερινά και αλλάζει για το καλύτερο. Με συνέπεια σ αυτό που οραματιστήκαμε, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε , όπως μέχρι τώρα κάνουμε, με αγάπη και δυναμική για τον Δήμο που αγαπάμε.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia