Για τις αποσπάσεις των αιρετών αστυνομικών, στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Κατερίνα Παπακώστα.

Για τις αποσπάσεις των αιρετών αστυνομικών, στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα θέματα που αφορούν τον νομό, η Βουλευτής ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό, κ. Νικολακόπουλο, με στόχο να θέσει εκ νέου και μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της διατήρησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις αποσπάσεις των αιρετών αστυνομικών.

Μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Νικολακόπουλου στα Τρίκαλα, όπου συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα και οι ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας και του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Τρικάλων, η Βουλευτής, βρέθηκε ξανά σήμερα στο γραφείο του, για το φλέγον ζήτημα των αποσπάσεων των αιρετών αστυνομικών στον τόπο εκλογής τους.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι αιρετοί του νομού, αλλά και όλης της χώρας, θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τους όρους και το νομικό πλαίσιο που ίσχυε κατά την χρονική στιγμή που κατήλθαν στις εκλογές, δηλαδή την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων στον τόπο εκλογής τους. Ο διττός ρόλος που επιτελούν θα πρέπει να συνεκτιμηθεί σε κάθε πιθανή μελλοντική ρύθμιση, ώστε να διασφαλίζει τα συμφέροντα όχι μόνο των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και του τόπου, τον οποίο υπηρετούν», τόνισε η Βουλευτής.

Ο Υφυπουργός, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη, επιβεβαίωσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η εύρυθμη λειτουργία του κράτους και δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα σε βάθος, εάν και εφόσον τεθεί ανάγκη αναθεώρησης του καθεστώτος που ισχύει σήμερα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia