Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο εκδήλωσης από το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, η σημαντική εκδήλωση- Στρογγυλή Τράπεζα από το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια,  υπό  την αιγίδα του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και την υποστήριξη του Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος δεν παρέστη λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Κλιματική Αλλαγή – Οι Φυσικές Καταστροφές που μας Κυκλώνουν», με σκοπό την ενημέρωση, πληροφόρηση, κατανόηση και ευαισθητοποίηση  από  φορείς  και  πολίτες για το τι σημαίνουν αυτά που γύρω μας συμβαίνουν, με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία.

Συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές-καθηγητές που ανέλυσαν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μέσα από το δικό τους πρίσμα και με βάση την ειδικότητα τους, δίνοντας ερμηνείες για τους τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, μέσα από μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων, είτε από την πλευρά της πολιτείας, είτε από την πλευρά των απλών ανθρώπων για να διαφυλάξουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Με αλφαβητική σειρά συμμετείχαν οι καθηγητές Κωνσταντίνος Βουβαλίδης, Ιάκωβος Γκανούλης, Δημήτρης Εμμανουλούδης, Καλλιόπη Κράβαρη, Αντιγόνη Ζαφειράκου, Ιφιγένεια Κάγκαλου, Φαίη Μακαντάση, Βασιλική Μπίλη, Παναγιώτης Νάστος, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Άνθιμος Σπυρίδης, οι οποίοι από το βήμα της εκδήλωσης έδωσαν μια εμπεριστατωμένη εικόνα στο κοινό για την κλιματική αλλαγή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Ιωάννης  Ταγκαλέγκας Δήμαρχος Λεβαδέων, όπως επίσης και ο ιδρυτής του δικτύου Μιχάλης Ταμήλος πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Χαρίσης, Διοικητικός Συντονιστής, Τεχνική Γραμματεία Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, ενώ τον συντονισμό των ομιλητών ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Παδιός και Βιβή Μαργαρίτη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia