Κ. Παπακώστα: Αναδιαμορφώνοντας και αναβαθμίζοντας την επαγγελματική εκπαίδευση, ενισχύουμε την αγορά εργασίας στον νομό Τρικάλων.

Κ. Παπακώστα: Αναδιαμορφώνοντας και αναβαθμίζοντας την επαγγελματική εκπαίδευση, ενισχύουμε την αγορά εργασίας στον νομό Τρικάλων.

Στην Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ. Ιωάννα Λυτρίβη, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, η Βουλευτής ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

Στο πλαίσιο της συζήτησής της, με την Υφυπουργό, η οποία είναι υπεύθυνη του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου, η Βουλευτής εισηγήθηκε να αναδειχθούν οι δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον νομό Τρικάλων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείου προσφέρει για την διαλειτουργικότητα με την αγοράς εργασίας.

«Ως πολιτεία, οφείλουμε να διασταυρώνουμε ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων, δεν θα ακροβατεί πάνω στην αβεβαιότητα απορρόφησης των ειδικοτήτων από την αγορά εργασίας, είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Βουλευτής, επισημαίνοντας πως «εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι η Περιφέρεια δεν θα οδηγηθεί σε ερήμωση, εξαιτίας της μη αποτελεσματικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού ή της μη καθοδήγησης προς την κατεύθυνση ειδικοτήτων που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση».

Η κ. Παπακώστα ενημέρωσε την Υφυπουργό αναφορικά με τις ειδικότητες που υποστηρίζονται την τρέχουσα περίοδο από το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στον νομό Τρικάλων ενώ, υπήρξε κοινή βούληση για επαναξιολόγησή τους, με στόχο την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και την περαιτέρω κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia