Κ. Παπακώστα: Αναπτυξιακός στόχος,  η δημιουργία πρότυπων σχολείων στον νομό.

Κ. Παπακώστα: Αναπτυξιακός στόχος,  η δημιουργία πρότυπων σχολείων στον νομό.

Καταθέτοντας τους στόχους της για τη νέα τετραετία, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, συναντήθηκε χθες με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Έχουμε ήδη θέσει υπ’όψιν παντός Υπουργείου και αρμόδιου φορέα τα θέματα αποκατάατασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Ταυτόχρονα όμως  πρέπει να συνεχίσουμε τον σχεδιασμό της νέας κυβερνητικής περιόδου», ανέφερε η Βουλευτής, υποβάλλοντας το αίτημά της για την περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη των πειραματικών, αλλά και των γενικών σχολείων, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου Παιδείας μέσω της ίδρυσης πρότυπων σχολείων στον νομό.

«Διαθέτουμε πληθώρα εκπαιδευτικών που διαθέτουν  την όρεξη, τις δεξιότητες, τα προσόντα, αλλά και την εμπειρία για να συμβάλουν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στο νομό και η πρόθεσή μας είναι να τους αξιοποιήσουμε,  προς όφελος της τρικαλινής μαθητικής κοινότητας», τόνισε στην Υφυπουργό, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν την προοπτική.

Η Βουλευτής φρόντισε να ενημερώσει λεπτομερώς την Υφυπουργό για τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί σε επίπεδο σχολικών μονάδων, τις υλικές ζημίες, των οποίων η αποκατάσταση θα πρέπει να επισπευστεί, αλλά και το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων προς τα σχολεία, οι οποίες χρήζουν επαναπροσδιορισμού και αναθεώρησης.

Ειδική μνεία έγινε και στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, με στόχο να συμπεριληφθούν τα σχολεία των πληγεισών περιοχών, θέμα για το οποίο, σύμφωνα με την Υφυπουργό, έχουν κατατεθεί ήδη προτάσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να βρεθεί μία επωφελής και άμεση λύση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Υπουργείο, η Βουλευτής, συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κατσαρό, τον οποίο ενημέρωσε για τις επιμέρους ανάγκες των σχολικών μονάδων σε επίπεδο εξοπλισμού και υποδομών, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συντονισμού των ενεργειών με την ΚΤΥΠ, ώστε να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του έτους όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia