Κ.Παπακώστα: Διαφάνεια και διαλειτουργικότητα είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας τους κράτους.

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής ΝΔ, κ. Παπακώστα, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί με φορείς και υπουργεία για την ανάληψη δράσεων προς την εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας ανηλίκων.

«Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποτελούν πλέον βασικό μέσο υποκίνησης της βίας και της έκνομης συμπεριφοράς, η προσπάθεια ελέγχου, πρέπει να ενταθεί τόσο σε εγχώριο, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε η Βουλευτής. Γι’αυτό και, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, δίνεται πλέον έμφαση στον ευρωπαϊκό κανονισμό DSA για τον έλεγχο του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, και στις μεγάλες πλατφόρμες των social media που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.

«Η ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών, όπως και η ενίσχυση των ψηφιακών εποπτικών μέσων, διαμορφώνει ένα πιο ασφαλές και πιο διαφανές περιβάλλον για τους πολίτες και προς την κατεύθυνση αυτή, μπορούμε, στο πλαίσιο μίας παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και επιμέρους περιφερειών, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και να συνδιαμορφώσουμε λύσεις με θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε η Βουλευτής, κάνοντας ειδική αναφορά στην ψηφιοποίηση του κτηματολογίου, η οποία έδωσε λύση στις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μάλιστα, τον Μάρτιο, προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος ψηφιακός χάρτης του κτηματολογίου, ο οποίος θα περιλαμβάνει το σύνολο της γεωχωρικής πληροφορίας και θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στα ακίνητά τους σε πραγματικό χρόνο.Η Βουλευτής συναντήθηκε ανεπίσημα και με τον Τρικαλινό Υπουργό, κ. Παπαστεργίου, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκρισή του, στην ερώτηση που έθεσε στα τέλη του προηγούμενου έτους, αναφορικά με την αποκατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνίας στους πληγέντες ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων, (δείτε περισσότερα εδώ), ενώ σύντομα προγραμματίζεται και επίσημη συνάντησή τους, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον νομό.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia