Κ.Παπακώστα: Διατηρούμε ανοιχτή την επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ανάγκες των αγροκτηνοτρόφων του νομού.

Περιοδεία και πολυάριθμες συναντήσεις με τοπικά στελέχη, δημοτικές αρχές και πολίτες, στους πλημμυρισμένους οικισμούς του νομού Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα από κλιμάκιο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αυγενάκη, τους Υφυπουργούς κ.κ Κελέτση & Σταμενίτη και τον Γενικό Γρμματέα, κ.Στρατάκο, παρουσία της Βουλευτή ΝΔ, κ. Παπακώστα.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον οικισμό των Μεγάλων Καλυβίων, για να συζητήσει με τους κατοίκους το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολία να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να ανακτήσουν το εισόδημα από την βασική τους δραστηριότητα.

Η Βουλευτής, σε τοποθέτησή της κατά την διάρκεια της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το πνεύμα συνεργασίας που πρεσβεύουν όλο αυτό το διάστημα, διατηρώντας ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας και στήριξης. «Είναι μία δυναμική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουμε όλοι, καταγράφοντας και ανατροφοδοτώντας τα δεδομένα, ώστε στο τέλος, να καταφέρουμε να σχεδιάσουμε εκείνες τις λύσεις που θα ανακουφίσουν πραγματικά τους συμπολίτες μας, απαντώντας στις ανάγκες που προέκυψαν συνεπεία της πλημμύρας».

Στη συνέχεια, το κυβερνητικό επιτελείο, επισκέφθηκε τον Δήμο Φαρκαδόνας, όπου οι εκπρόσωποι κατοίκων και φορέων, ενημερώθηκαν από τον Υπουργό πως αποτελεί βασική προτεραιότητα όχι μόνο του Υπουργείου, αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης, τόσο το να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσεων, όσο και το να υπάρξει μία συντονισμένη και ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της αποκατάστασης των πληγέντων και της δρομολόγησης των διαδικασιών για την αγροτική αναπροσαρμογή, ώστε να δοθεί σύντομα μία επωφελής λύση στο σύνολο των αγροτών της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα απονιτροποίησης, την καταβολή των αποζημιώσεων για τις εγκαταστάσεις γεωργικών επιχειρήσεων, αλλά και για το ζωικό κεφάλαιο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα του καθαρισμού των καναλιών, και των γεωργικών εκτάσεων  που θα δρομολογηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 500εκ ευρώ για το συνολικό έργο αποκατατάστασης στη Θεσσλίας, ενώ υπολογίζεται πως το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 3,5δις κατά την ολοκλήρωσή του, περιλαμβάνοντας αποζημιώσεις και έργα υποδομής σε όλους τους τομείς, για το σύνολο της Περιφέρειας.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε σε συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΕΠ Τρικάλων, με την ενημέρωση των δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Δήμου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia