Και με ρυθμική γυμναστική η άθληση στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

Και με ρυθμική γυμναστική η άθληση στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

Μια ακόμη δραστηριότητα στον τομέα του αθλητισμού υλοποιείται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΦΡΟΥΡΙΟ». Ο παλμός του αθλητισμού προωθείται με τη δραστηριότητα της Ρυθμικής Γυμναστικής, με νέα τμήματα. Η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Ντίνα Οικονομίδου καθοδηγεί τα παιδιά σε μία εμπειρία άθλησης και χορού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και  έκφραση στην κίνησή τους.

Τα παιδιά εκτελούν ασκήσεις ενδυνάμωσης με τη συνοδεία μουσικής ελεύθερα ή με χρήση οργάνων ρυθμικής γυμναστικής (μπάλα, σχοινάκι, στεφάνι, κορδέλα, κορίνες). Μέσα από την επαφή με το άθλημα, τα μικρά παιδιά εξασκούν και αναπτύσσουν την ευλυγισία, το ρυθμό καθώς και τις βασικές κινητικές δεξιότητες της ισορροπίας και του συντονισμού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην εκμάθηση βασικών γυμναστικών ασκήσεων και χορογραφικών στοιχείων. Ανάμεσα στα οφέλη της ρυθμικής γυμναστικής είναι η καλλιέργεια αρχών και αξιών που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, η κοινωνικοποίηση, η πειθαρχία και η συνεργασία.

Στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων η ρυθμική γυμναστική διδάσκεται μέσω διαφόρων μουσικοκινητικών παιχνιδιών, σε ασφαλές περιβάλλον, με κύριο στόχο τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia