Κάλεσμα στην απεργία και την κινητοποίηση από τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες – ΔΗΠΑΚ – του νομού Τρικάλων

Αγωνιστικός ξεσηκωμός!!  Να μην περάσει το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο!

 Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των Αυτοαπασχολούμενων

Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 11:00π.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

             Στοχεύει ευθέως τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, τους νέους και τις νέες επιστήμονες, τις μητέρες, τους χιλιάδες συναδέλφους που υποαπασχολούνται, που παλεύουν να επιβιώσουν στο επάγγελμα και να ανταποκριθούν σε δαπάνες, υποχρεώσεις, χρέη. Στοχεύει τους μισθωτούς επιστήμονες με “μπλοκάκι”, ιδιαίτερα τους δικηγόρους που δεν έχουν συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

              Έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί η πλειοψηφία των επιστημόνων από όλες τις κυβερνήσεις, στην κατεύθυνση της ΕΕ για “απελευθέρωση” των επαγγελμάτων, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

           Δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που οδηγεί σταδιακά σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους! Την ίδια ώρα, τα νέα μέτρα όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο τις μεγάλες εταιρείες και την υψηλή κερδοφορία τους, αλλά τις ευνοούν με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος!

Ανοίγουν τον δρόμο για να κυριαρχήσουν απόλυτα οι μεγάλες εταιρείες στους χώρους μας, μέσα από το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και την ένταση της εκμετάλλευσης των μισθωτών.

             Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να στηρίξει την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, των μεγάλων εταιρειών, να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλά εισοδήματα, να εξασφαλίσει από αυτούς τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα “ειδικά καθεστώτα” υπέρ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων.

             Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση, που έχει διασφαλίσει φορολογική ασυλία στους τραπεζικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους στρατηγικούς επενδυτές.

             Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

             Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο: Την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των αστικών κομμάτων, που σχεδιάζουν και υλοποιούν την εξόντωσή μας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

             Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες των κλάδων μας, που είναι συνένοχες σε αυτήν την πολιτική. Έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στους χώρους μας.

             Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Από τα μέτρα δεν θίγονται γενικά όλοι οι επιστήμονες, αλλά οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και οι μισθωτοί με “μπλοκάκι”. Επιδιώκουμε τον συντονισμό με αυτοαπασχολούμενους βιοτέχνες και εμπόρους που αγωνίζονται με τον ίδιο προσανατολισμό (π.χ. η ΟΒΣΑ).

             Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο αγώνας δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια μέρα. Οργανώνουμε τον αγώνα από τα κάτω, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες, για να έχει συνέχεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική. Οι Μισθωτοί & Αυτοαπασχολούμενοι Επιστήμονες – Γιατροί-Φαρμακοποιοί-Μικροβιολόγοι –ΔΗΠΑΚ-, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και στο νομό μας, να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση μαζό με τους Αυτοαπασχολούμενους στην κινητοποίηση την Τετάρτη στις 22 Νοέμβρη στις 11:00π.μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Είναι ώρα μάχης, για να υπερασπιστούμε τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας!

Είναι ώρα μαζικής, αγωνιστικής δράσης, ώστε από κοινού, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί να σταματήσουμε τη νέα επίθεση.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia