Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δημιούργησε ο Δήμος Μετεώρων για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου

Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δημιούργησε ο Δήμος Μετεώρων για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου

Ξεκίνησε σήμερα το πρότυπο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που διοργανώνει ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με το Α/Τ Μετεώρων και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμος Μετεώρων υιοθέτησε την πρόταση της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιούργησε ένα Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακή Αγωγής προκειμένου οι μαθητές να μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή. Το πρόγραμμα έκανε σήμερα την αρχή από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της πόλης και των χωριών.

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η χρήση ποδηλάτου, αφού έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι.

Στη σημερινή δράση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας Λίλα Μπαντέκα – Νάνη και ο Διοικητής του Α.Τ. Μετεώρων Ευάγγελος Λαφαζάνης και αστυνομικοί του Α/Τ Μετεώρων. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος του εξοπλισμού (6 ποδήλατα και τα κράνη) είναι ευγενική χορηγία προς τον Δήμο των επιχειρήσεων METEORA WHEELS – Δέσποινα Ζαχαράκη – Δημήτρης Μπάλλας και HOBBYSHOP METEORA Μπάμπης Παπατζιμόπουλος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia