Κινητοποίηση των Αγροτών της Βασιλικής τη Δευτέρα 29/1 – Κάλεσμα στους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Δήμου Μετεώρων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βασιλικής καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλων των χωριών του Δήμου Μετεώρων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 το πρωί.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία της Βασιλικής με συγκέντρωση των τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων και στη συνέχεια πορεία στον κόμβο της Βασιλικής όπου και θα παραταχθούν εκεί.

Διεκδικούμε:

— Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που  πλημμύρισαν. 

Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμένων κατοικιών

— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. 

–Καμία ιδιωτικοποίση νερού. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, ουσιαστική στήριξη σε ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia