«Let’s Speak Together» Δύο Τρικαλινοί βραβεύονται για online Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Δύο Τρικαλινοί καινοτομούν και βραβεύονται για online Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Συνιδρυτές μια πρωτοποριακής πλατφόρμας εκμάθησης ξένων γλωσσών, δύο Τρικαλινοί καινοτομούν διαδικτυακά και επιχειρούν, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, να… εξαλείψουν σύνορα και αποστάσεις στο κόσμο της γλωσσομάθειας.

Έχοντας ως βασικό δεδομένο πως η εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει γίνει περισσότερο από ποτέ αναγκαία για την σύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο, η ψηφιακή πλατφόρμα Letsspeaktogether.com δημιουργήθηκε από την Νατάσα Βακουφτσή, καθηγήτρια Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας και ΜΑ Μετάφρασης και τον Ηλία Δήμου, Γραφίστα, Web Designer και Διακοσμητή.

Μια σύγχρονη ιδέα, η οποία υποστηρίζεται, φυσικά, από μία ομάδα ικανών και καταξιωμένων εκπαιδευτικών, πιστοποιημένων στην μητρική γλώσσα και ειδικά εκπαιδευμένων σε μαθήματα μέσω νέων τεχνολογιών.

Έναυσμα του όλου εγχειρήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, ήταν “η προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής μας, όπως η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής καθώς επίσης και ο ποιοτικός χρόνος όλων μας, στοιχεία τα οποία δεν αξιοποιούμε ιδανικά τις περισσότερες φορές…”.

Μέσα από την πλατφόρμα Letsspeaktogether.com επιτυγχάνεται μία ευχάριστη και ρεαλιστική εκπαίδευση, που αποδεδειγμένα ευνοούν τη διαδικασία της μάθησης, ενώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται η καινοτόμος προσπάθεια είναι ηλικιακά από παιδιά 5 ετών έως και ενηλίκους πολύ μεγάλης ηλικίας, αφού δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να μάθει την ξένη γλώσσα που τον ενδιαφέρει, όπου κι αν βρίσκεται. Δηλαδή, από “Oπουδήποτε” και “Οποτεδήποτε”.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της πλατφόρμας “σ’ ένα κόσμο όπου οι χώρες καθίστανται όλο και περισσότερο αλληλεξαρτώμενες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, δεν μπορούμε πια να παραμένουμε μονόγλωσσοι…”.

Ιδιαίτερη διάκριση για την ομάδα του Let’s Speak Together αποτελεί η διάκριση της πρωτοβουλίας, καταλαμβάνοντας την 2η θέση ανάμεσα σε 38 ομάδες, στον διαγωνισμό του προγράμματος  NBG Business Seeds της ΕΤΕ σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το OK!Thess. Ένας διαγωνισμός που διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2019, με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείται μοιάζει με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας ως προς την επαφή μεταξύ καθηγητών/τριών και μαθητών/τριών. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι μπορείτε να μάθετε την ξένη γλώσσα που σας ενδιαφέρει, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε! Η online εφαρμογή διαλόγου (π.χ. Skype) για το διαδικτυακό μάθημα, είναι ίσως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσών εξ’ αποστάσεως. Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται αποκλειστικά με φυσικούς ομιλητές (καθηγη-τές/τριες). Εκτός από τα τμήματα του ενός/μιας μαθητή/τριας (1-1), δίνουμε τη δυνατότητα σε άτομα τα οποία δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή και στην ίδια χώρα ακόμη και εφ’ όσον το επιθυμούν, να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό τμήμα (group) έως και 8 ατόμων.

Οι καθηγητές/τριες του Let’s Speak Together μπορούν να δώσουν λύσεις και σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα. Έχουν την γνώση και τη εμπειρία να βοηθήσουν υποψήφιους/ες μαθητές/τριες σε τεχνικούς και ειδικούς όρους που αφορούν την ιδιότητά τους, ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους, να μάθουν ορολογίες και δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν σε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, τηλεφωνικές συνομιλίες, γραπτές αναφορές, e-mails και επαγγελματικές παρουσιάσεις.

Τέλος, να σημειωθεί πως το Let’s Speak Together, έχει επίσης ενσωματώσει μαθήματα για ταξιδιώτες που θέλουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να βελτιώσουν την ανάγνωση, τη γραφή, την ακρόαση και την ομιλία του, αφού η ικανότητα να μιλάει κανείς τη γλώσσα σε μια ξένη χώρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της και να αποκτήσει αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες. 

Σε ό,τι, δε, αφορά, την αυτή καθεαυτή εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, είναι ευνόητο πως πλέον έχει γίνει εύκολη και αναγκαία περισσότερο από ποτέ για τη σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο, αφού ο καθένας μας αποτελεί και λειτουργεί ως μέλος ενός παγκόσμιου συνόλου που επικοινωνεί μέσα από μία μια ποικιλία γλωσσών, τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνιδρυτές του Let’s Speak Together.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia