Λίγα λόγια για την Χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης

Λίγα λόγια για την γιατρό που αγωνίζεται για την Υγεία και μέσα από τον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Ιατρός Διευθύντρια Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ΚΥΠ-Π.Ι. Μουριάς. Εργάζεται ως ειδικός από το 2006 στο Δήμο Πύλης, έχοντας μόνιμη θέση στο ΕΣΥ εώς και σήμερα, εν ενεργεία στα Ιατρεία της καθημερινά.

Εκλεγμένη στο Δήμο Πύλης εκτελώντας χρέη Aντιπροέδρου  ΟΚΠΑΔ Δήμου Πύλης και στη συνέχεια Άμισθη Αντιδήμαρχος Υγείας –Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Πύλης ως και σήμερα.

Στο Δήμο κατάφερε

-Δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαχείρισης Covid καθώς και αγαστή συνεργασία του Δήμου με την 5η ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Πύλης, το ΓΝ Τρικάλων, τις κινητές μονάδες ΕΟΔΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid, με καμπάνια ενημέρωσης διανέμοντας έντυπο υλικό, είδη ατομικής προστασίας και διαδικτυακές ενημερωτικές δράσεις.

-Εξασφάλιση από χορηγίες επιχειρήσεων του Νομού σε Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕD) και τοποθέτησή τους στις Τ.Κ. Δήμου, καθώς δια του Δήμου, σε όλες τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Δήμου Πύλης. Μεγάλο ζωτικής σημασία έργο της, η Εκπαίδευση πολιτών, πάνω από 500 άτομα σε ένα έτος, με Πολύωρα Σεμινάρια Εκπαίδευσης στη Παροχή Πρώτων Βοηθειών και σωστής Χρήσης AED (χορήγηση Βεβαίωσης), σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτές ΕΚΑΒ Θεσσαλίας-Παράρτημα Τρικάλων, πετυχαίνοντας τη δημιουργία «Χάρτη Απινιδωτών Δήμου Πύλης» και «Δίκτυο Εκπαιδευμένων Πολιτών στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών»

-Οργάνωση και παροχή Υπηρεσιών Πρόνοιας, εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με εμφανή συμβολή στη στήριξη και αποτελεσματικότητα, ιδίως στις έκτακτες ανάγκες (Covid εμβολιασμοί/ασθενείς, Πλημμυροπαθείς).

-Οργάνωση, αναβάθμιση, δημιουργία εξυπηρετούμενων κοινοτικών Ιατρείων προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

-Επαναλειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου-συνεργασία με Συλλόγους παρέχοντας Βοήθεια σε Πληγέντες Ουκρανίας, Ιανού, Σεισμοπαθών, Πλημμυροπαθών)

-Πλήρης Ιατρικός έλεγχος σε συνεργασία με την Ιατρό Εργασίας του Δήμου Πύλης και το Γ. Ν. Τρικάλων, όλων των εργαζομένων του Δήμου Πύλης

-Υλοποίηση αιμοδοσίας ανά τακτά διαστήματα, σε συνεργασία με Συλλόγους, καθώς και φιλανθρωπικών δράσεων.

-Συνεργασία με Πιστοποιημένους Φορείς, Ιατρικούς Συλλόγους και Δίκτυα (πχ Δίκτυο Υγειών Πόλεων) για ευαισθητοποίηση πολιτών, με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, τόσο  διαδικτυακά όσο και δια ζώσης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia