Λώρεν Κασσοπούλου: «Να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και Δημότη»

Να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και Δημότη

Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η ανησυχία του κόσμου για κάθε καιρικό φαινόμενο είναι έκδηλη, με την επούλωση των πληγών για τους πλημμυροπαθείς να είναι μία μακρά και επώδυνη διαδικασία.

Είναι, πλέον, επιτακτική η ανάγκη για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης, που θα ενσκήπτει στα προβλήματα κάθε συνοικίας, κάθε γειτονιάς, κάθε χωριού ξεχωριστά και δεν θα τρέχουμε συνεχώς να βρίσκουμε πρόχειρες λύσεις την τελευταία στιγμή.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ανάγκη από ένα συνολικό σχέδιο, που δεν θα αφήνει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών απροστάτευτες, απέναντι σε όποιο καιρικό φαινόμενο. Χρειάζεται μία προσέγγιση που θα εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των χωριών, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Είναι ξεκάθαρο πως τα τελευταία χρόνια δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Αποσπασματικές κινήσεις, που δεν έλυσαν προβλήματα, απλά προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και δυστυχώς, αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες.

Για το συνδυασμό μας «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε» και για τον Γιώργο Ηλιάδη, αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για να φτιάξουμε ένα Δήμο δίπλα στον πολίτη, να αποκαταστήσουμε την σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και Δημότη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia