Μ. Κοντοτόλη: Προτάσεις για νέα προγράμματα από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη τις προτάσεις για την παρέμβαση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την Θεσσαλία, όσον αφορά τις επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό εργασίας και τον κ Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσε η Βουλευτής, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή για τις προτάσεις και τα προγράμματα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να μειωθεί το κύμα μετανάστευσης είναι αναγκαίο να υπάρξει στεγαστική συνδρομή για όλους τους πληττόμενους και να δοθεί διευρυμένο επίδομα ανεργίας για όλους τους εργαζομένους που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας των πλημμυρών. Απαραίτητη επίσης, κρίνεται η δημιουργία προγραμμάτων με σκοπό τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο και την προώθηση στην απασχόληση των ανέργων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia