Μαριλένα Χαχάμη για συνάντηση με Σακκά: «Δεν ερχόμαστε εδώ για ν’ ακούσουμε ευχολόγια, θέλουμε λύσεις, γιατί μιλάμε για την ζωή μας». (Βίντεο)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, είχε χθές, Τετάρτη, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Μεγαλοκαλυβιωτών, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς με κυρίαρχο το στεγαστικό. Η αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα επέδωσε υπόμνημα με εννέα αιτήματα:

  1. Να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600 ευρώ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.
  2. Να ενημερωθούμε ποιο είναι το σχέδιο από τον Δήμο για τον καθαρισμό των χώρων από τα γκρεμισμένα.
  3. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα.
  4. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Να αναλάβει το Κράτος ή ο Δήμος την διαμόρφωση του χώρου, το άνοιγμα και την σύνδεση με βόθρο, την ρευματοδότηση και το κόστος του ρεύματος για τους οικίσκους, που έχουν τοποθετηθεί στα οικόπεδα των άστεγων πλημμυροπαθών.
  5. Να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών.
  6. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.
  7. Να καθαριστούν τα κανάλια, οι αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.
  8. Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  9. Να καθαρισθεί ο χώρος των ΚΑΠΗ και να παρθούν τα ρούχα που είναι για ανακύκλωση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Μαριλένα Χαχάμη, μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκ μέρους της επιτροπής: «H κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από το στεγαστικό πρόβλημα που, όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο έως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με βιοπορισμό. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλες τις αρμόδιες Αρχές. Δεν ερχόμαστε εδώ για ν’ ακούσουμε ούτε ευχολόγια, ούτε ότι είμαστε δίπλα σας. Θέλουμε λύσεις, γιατί μιλάμε για την ζωή μας». Δείτε ολοκληρη την τοποθέτηση της :

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia