Μαρίνα Κοντοτόλη: Εκτός προγράμματος αποκατάστασης το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, παρά τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες.

Μαρίνα Κοντοτόλη: Εκτός προγράμματος αποκατάστασης το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, παρά τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες.

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου  Μ. Καλυβίων Τρικάλων να ενταχθεί και το σχολικό κτίριο του Γυμνασίου στοΜνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν με τις πλημμύρες.

Αναφορά προς  τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή, αναφορικά με τον ανεξήγητο αποκλεισμό του πλημμυρόπληκτου Γυμνασίου Μ. Καλυβίων από τη λίστα των προς αποκατάσταση σχολείων, εξαιτίας των πλημμυρών του Daniel.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου  Μ. Καλυβίων Τρικάλων, τα Μεγάλα Καλύβια κατατάχτηκαν με απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα καθολικά πλημμυροπαθή χωριά. Το Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων πλημμύρισε και υπέστη σοβαρές ζημιές στις ισόγειες αίθουσες και στον εξοπλισμό του.

Εύλογα, επομένως, αναρωτιούνται και ζητούν απαντήσεις πώς αποκλείεται το Γυμνάσιο από το μνημόνιο που υπέγραψε το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση των ζημιών του. Ερώτημα που δεν έχει λογική απάντηση,  όταν στη λίστα των σχολείων εντάσσονται σχολεία, όπως της πόλης του Δομοκού, που δεν ανήκουν καν στις πλημμυρόπληκτες περιοχές ή αποκλείονται σχολεία του Ν. Λάρισας που πλημμύρισαν ολοσχερώς.

Δείτε εδώ το ΔΤ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τα σχολεία που έχουν ενταχθεί: https://www.yme.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/11817-mnimonio-synergasias-gia-ti-xrimatodotisi-apo-tin-enosi-ellinon-efopliston-ton-ergon-apokatastasis-olon-ton-sxolikon-monadon-stis-pligeises-perioxes-tis-thessalias-kai-tis-stereas-ellada

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Ανεξήγητος αποκλεισμός του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων από τη λίστα των πλημμυροπαθών σχολείων που θα αποκατασταθούν από τις καταστροφές που υπέστησαν».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της την από 24-12-2023 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, την καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιους λόγους αποκλείστηκε το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων από τα σχολεία που θα αποκατασταθούν οι ζημίες που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Daniel, ενώ ανήκει στα πλημμυροπαθή.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων αναφέρει, μεταξύ άλλων:

  • Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στις ανακοινώσεις σας αναφορικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ότι το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών που θα αποκατασταθούν από τις καταστροφές των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 (Daniel),  με τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
  • Μας προξενεί, επομένως, αλγεινή εντύπωση ο αποκλεισμός του σχολείου μας, του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων, από τη λίστα των προς αποκατάσταση σχολείων, όταν όλοι γνωρίζουν (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία, κλπ) ότι το σχολείο μας πλημμύρισε κατά τις ημέρες εκείνες του Σεπτεμβρίου του 2023 και υπέστη σημαντικές ζημιές στις υποδομές του και στην υλικοτεχνική υποδομή του.
  • Θέλουμε … να αιτηθούμε στον κ. Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» να αποκαταστήσουν την αδικία προς το σχολείο μας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης, δεδομένου ότι δεν έχουμε ενημερωθεί για άλλο κρατικό πρόγραμμα αποκατάστασης πέραν της ανακοινωθείσας ιδιωτικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia