Μαρίνα Κοντοτόλη: Να πάρουν πίσω τα ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ από τους πλημμυροπαθείς. Επιτέλους, η κοροϊδία να λάβει τέλος.

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την καταγγελία της Επιτροπής Πλημμυροπαθών των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, για επιβολή ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων.

Αναφορά προς  τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας  τους να απαντήσουν στη Βουλή σε όσα αναφέρει στην επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών κατοίκων Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, για την κατάφωρη αδικία επιβολής φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ παρά την πρόβλεψη νόμου για απαλλαγή στους πλημμυροπαθείς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η  Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ανάμεσα στους άλλους και στους πλημμυροπαθείς. Παρά τη νομοθετική πρόβλεψη του Ν. 5087/2024 αρθ 54 για την πλήρη απαλλαγή ΕΝΦΙΑ όσων περιοχών με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κυβερνητική αναλγησία έχει ξεπεράσει τα όρια, καθώς επτά μήνες μετά τις καταστροφές δεν έχουν δοθεί ούτε οι αποζημιώσεις της πρώτης αρωγής σε όλους.

Γι’  αυτό και καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν στη Βουλή γιατί δεν εφαρμόζουν ψηφισμένους νόμους από τους ίδιους. 

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

  1. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
  2. Τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Η κυβερνητική αναλγησία δεν έχει όρια. Ζητάνε φόρο ΕΝΦΙΑ για πλημμυρισμένα σπίτια στα Μ. Καλύβια Τρικάλων».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της την από 9/4/2024 επιστολή της Επιτροπής Πλημμυροπαθών των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, την καταθέτει ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή για την κατάφορη αδικία σε βάρος των πλημμυροπαθών, από τους οποίους ζητούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ενώ με νόμο έχουν απαλλαγεί (Ν. 5087/2024 αρθ 54).

Στην επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των πολιτών για το 2024. Ανάμεσα στους άλλους και σε πλημμυροπαθείς.
  • Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για απαλλαγή των πλημμυροπαθών από ΕΝΦΙΑ ο λογαριασμός ήρθε και σε αυτούς για σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα και κόκκινα και για χωράφια που πλημμύρησαν.
  • Η αναλγησία της κυβέρνησης δεν έχει όρια! Πέρασαν 7 μήνες από την πλημμύρα και δεν πήρε κανένας πλημμυροπαθής αποζημίωση για τις ζημιές στα σπίτια και πολλοί δεν πήραν ακόμα την πρώτη Αρωγή.
  • Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την κατάφορη αδικία και καταγγέλλουμε την αναλγησία των κυβερνώντων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 10 Απριλίου 2024

Ακολουθεί η επιστολή της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Η  καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των πολιτών για το 2024. Ανάμεσα στους άλλους και σε πλημμυροπαθείς. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για απαλλαγή των πλημμυροπαθών από ΕΝΦΙΑ ο λογαριασμός ήρθε και σε αυτούς για σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα και κόκκινα και για χωράφια που πλημμύρισαν.

Η αναλγησία της κυβέρνησης δεν έχει όρια! Πέρασαν 7 μήνες από την πλημμύρα και δεν πήρε κανένας πλημμυροπαθής αποζημίωση για τις ζημιές στα σπίτια και πολλοί δεν πήραν ακόμα την πρώτη Αρωγή. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας φόρτωσαν τώρα και τον ΕΝΦΙΑ για να ολοκληρωθεί το κακό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την κατάφωρη αδικία και καταγγέλλουμε την αναλγησία των κυβερνώντων.

Ζητάμε την απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών και κυρίως των περιοχών που κηρύχτηκαν κόκκινες, από ΕΝΦΙΑ.

Καλούμε τους πλημμυροπαθείς της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων που τους ήρθε να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, την Κυριακή 14/4 το πρωί στις 11 η ώρα στο κτίριο του πρώην ΚΑΠΗ για να αποφασίσουμε από κοινού πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την κατάφωρη αδικία.

Μεγάλα Καλύβια, Τρίτη 9/4/2024

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia