Μαθήματα Πολιτικής Προστασίας στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Μαθήματα Πολιτικής Προστασίας στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Οι αρχιπυροσβέστες κ. Νιανιάς Χρήστος και κ. Τρουμπούκης Ευάγγελος από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων επισκέφθηκαν το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και ενημέρωσαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε έκτακτες ανάγκες όπως σεισμοί, φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, τεχνολογικά ατυχήματα και γενικότερα για θέματα  που άπτονται της ασφαλούς λειτουργίας  της σχολικής μονάδας. Παράλληλα έγινε εκ νέου αναφορά στους σταθμούς συγκέντρωσης του σχολείου σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών  και τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω θέματα από εξειδικευμένους  και έμπειρους ανθρώπους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι μαθητές/τριες ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και για το επάγγελμα του πυροσβέστη και τον διαφορετικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί  μια έκτακτη ανάγκη.

Το Σχολείο ευχαριστεί το Πυροσβεστικό  Σώμα Τρικάλων και ιδιαίτερα τον κ. Νιανιά και κ. Τρουμπούκη που ήρθαν στο 5ο Γυμνάσιο για να παραδώσουν μαθήματα πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά μας να πληροφορηθούν, να ενημερωθούν, να μάθουν και να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να κάνουν  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοήθησε στη διοργάνωση της δράσης και συνέβαλε στην επιτυχία της.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia