Με επιτυχία η δράση ευαισθητοποίησης κατά της Ενδοοικογενειακής βίας (ΦΩΤΟ)

Επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη.

Σκοπός της εκδήλωσης του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  που συνδιοργάνωσε με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και τη στήριξη του δήμου Τρικκαίων ήταν να προσεγγίσει τα αίτια που δημιουργούν το φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και ταλανίζει πολλές οικογένειες.

Επίσης, αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι πρόληψης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ώστε να εμπεδωθεί το μήνυμα «σπάσε τη σιωπή» αφού είναι σημαντικό να καταγγέλονται τα φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς που κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες σπιτιών.

Ομιλητές στην εξαιρετική πρωτοβουλία ήταν η Αγορή Παπακώστα Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, ο Παναγιώτης Ζαΐμης Αστυνόμος Β, Διοικητής Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Τρικάλων, Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΛ.ΑΣ σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και η Ελευθερία Τζιουβάρα, Νομική σύμβουλος Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Τρικκαίων.

Κατά τις εργασίες περιγράφηκε με σαφήνεια το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και τις αυστηρότερες ποινές που επισύρουν, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης του αρνητικού φαινομένου. Επίσης, δόθηκε έμφαση στο θεσμό της διαμεσολάβησης που είναι στο πλαίσιο του νόμου όπου οι συμβουλευτικές δομές προσπαθούν να τείνουν χείρα βοηθείας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Νικόλαος Αλεξίου, Δικηγόρος Παρά Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Με την παρουσία τους συνέβαλαν στη διάδοση των μηνυμάτων της εκδήλωσης ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καππάς, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και νομικού κόσμου των Τρικάλων.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ Τρικάλων Στέφανος Μπέης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΔΣ και πρόσθεσε με νόημα ότι σε συνεργασία με φορείς θα συνεχίσουν να διοργανώνουν δράσεις για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia