Με επιτυχία η ιατρική ημερίδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα στην Πύλη.

Με επιτυχία η ιατρική ημερίδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα στην Πύλη.

Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ιατρική ημερίδα στην Πύλη για τα αυτοάνοσα νοσήματα , με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πύλης, το Κ.Υ. Πύλης και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Επίσημος καλεσμένος και ομιλητής ο Καθηγητής Παθολογίας & Αυτοάνοσων νοσημάτων, Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας, Δρ Δημήτριος Μπόγδανος, όπου ανέπτυξε το θέμα: ” Βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα: το παράδειγμα των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα”. 

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας , ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσιαούσης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Μαρία Αθανααίου-Γιαγιάκου και η Αντιδήμαρχος Υγείας της Πύλης Χαρά Καλιώρα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης σε δηλώσεις του ο Καθηγητής κ. Μπόγδανος ανέφερε τα εξής:

” Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  να οικειοποιηθούν οι πολίτες της Πύλης τα αυτοάνοσα νοσήματα. Οι αυτοάνοσες παθήσεις αφορούν όλους μιας και 1 στους 5 υποφέρουν από αυτά. Η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος στην ζωή του αυτοάνοσα νοσήματα είναι 25%. Η έγκυρη διάγνωση είναι κομβική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η κακή διατροφή , η κακή ποιότητα ύπνου, το στρες , το κάπνισμα, επιβαρύνουν άτομα με αυξημένο γενετικό κίνδυνο για αυτοάνοσα. Στην ομιλία αναπτύχθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο όλα τα θέματα που αφορούν στα νοσήματα από την πρόληψη και την διάγνωση ως την επίδραση τους στην ποιότητα ζωής και την αποτελεσματική θεραπεία.

Ευχαριστίες στον Διευθυντή του Κ.Υ. Πύλης και τους συνεργάτες του, τον Δήμαρχο Πύλης , την 5η ΥΠΕ ,  την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και το πολυπληθές κοινό για την εξαιρετική διοργάνωση και την διαδραστική παρουσία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia